Jag hatar naturen (och jag älskar biblioteket)

Jag hatar naturen - Anna Axfors
 
Ett klassiskt nyårsmål i min värld är att läsa mer. Både poesi och skönlitteratur. Jag tror tricket för mig till stor del bygger på att inte sluta, att inte komma av mig och glömma bort att läsningen finns. För när jag väl är inne i det älskar jag det, mer än mycket annat.
 
Just nu är jag inne i en god fas och dessutom har jag återupptäckt biblioteket. Nej men, vilken fantastisk grej det är. Tillgång till en massa kunskap och underhållning, alldeles gratis och en så viktig plats att bevara i samhället. Lite naivt trodde jag att det skulle vara superlång kö till alla nya böcker jag vill läsa men jag hittade en hel hög med titlar från min lista och bar hem.
 
En av dem var Anna Axfors diktsamling Jag hatar naturen som jag sneglat på ett tag. Jag läste den igår kväll och fastnade för flera rader, älskar den typen av poesi som är rak och okonstlad och enkelt letar sig in i en. Som gör en sugen på att hitta ord och stapla dem på varandra.
 
Jag hatar naturen - Anna Axfors
 
Jag hatar naturen - Anna Axfors
 
Jag hatar naturen - Anna Axfors
 
Jag hatar naturen - Anna Axfors
 
Jag hatar naturen - Anna Axfors
 
Jag hatar naturen - Anna Axfors
 
Nu ska jag fortsätta med en av de andra böckerna som jag burit hem, Kejsarens barn av Claire Messud. Vad läser ni just nu?

Delta i diskussionen

12 kommentarer

 1. blev pepp på poesi! lägger till din på min lista.
  Just nu läser jag de polyglotta älskarna.

  slänger in appen/sidan goodreads som tips, lätt att hålla koll på vad man läser och vad man vill läsa! och mycket mysigt.

 2. Jag håller på och läser Folk med ångest av Fredrik Backman, Halsen rapar, hjärtat slår av Emma och Lisen Adbåge och More Happy Than Not av Adam Silvera. Tycker om att ha några olika böcker att varva med samtidigt och älskar än så länge alla tre ^^

  1. Kul! Jag gav bort Halsen rapar, hjärtat slår i doppresent och tyckte den verkade så fin så jag blev lite sugen på att köpa ett ex till mig själv också… 🙂

 3. Jag läser (om) Harry Potter and the Order of the Phoenix och Fried Green Tomatoes at the Whistle Stop Café – båda fantastiska. Med Harry Potter är det ljudbok som gäller och det är Stephen Fry som läst in den. Som en vaggvisa.

 4. Blev så sugen på att läsa Kejsarens barn efter att ha läst Sandra Beijers blogginlägg om den!! Vad tycker du om den hittills?

  Själv läser jag Ett litet liv. Två år efter alla andra (vilket jag förstås ångrar nu, skulle inte skjutit upp en sån bra bok)…

 5. Har snöat in på facklitteratur och populärvetenskap så har läst Svälten, Ålevangeliet och nu Konsten att skära i kroppar av Lindsey Fitzharris. Kul ju! Läser dock parallellt även skönlitteratur så läser också Jag for ner till bror men har inte kommit in i den ordentligt än.

 6. Jag har precis läst ut "Gun love" av Jennifer Clement inför min bokklubbsträff i övermorgon. Vågar inte skriva något om den här, om någon från min bokklubb skulle råka läsa din blogg 🙂 Nu ska jag ta mig an "Ålevangeliet" av Patrik Svensson. Det ska bli mycket spännande!

  Vill också kasta in en peng för Goodreads. Tycker det är great mycket pga att en kan spara böcker du vill läsa, betygsätta böcker du har läst och om en triggas av mer konkreta mål går det också att ha en "reading challenge" med ett visst antal böcker att läsa under året. Och, en sak jag gillar är att jag får mycket tips om böcker genom att vara kompis/följa andra som läser och genom att fylla i vad jag gillar för då ger Goodreads själv tips efter ett tag! Älskar sånt. Om du vill se vad jag läser på Goodreads hittar du mig här: https://www.goodreads.com/user/show/77296984-malin
  Heja med läsningen!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *