Femton loppisfynd

Jag har ägnat en del av min semester åt att svänga av på diverse loppisar, rota runt bland saker och sedan triumferande gå därifrån med något fynd. Inte varje gång såklart, men ganska ofta. Mina bästa loppisar är nästan de där det bara är en öppen bod med diverse saker med prislappar på sig och ett nummer man ska swisha. Väldigt okurerat och random och spännande. En del sådana besöktes och här är några saker som jag släpat med mig hem!
 
pussel + spel
Ett gammalt pussel med riktigt starkt sälj på omslaget. ”Roande-intressant” och ”konstnärligt utsågade bitar av prima plyvood”, det är ju omöjligt att motstå. Domino-spelet kom i en fin träask som dock dekorerats lite på sidorna av ett barn med tuschpenna, men äsch, det är bara charmigt.
 
porslin
Tidigare i somras började jag ju samla på porslin ut serien Asiatisk fasan från Gustavsberg och i en sån där liten krafsbod som jag beskrev ovan hittade jag dessa såskannor och -skålar, så nu kan jag bjuda på riktig söndagsmiddag!
 
väska + hatt
Mitt konstigaste köp är förmodligen den här gröna väskan med små… kebabdjur(?). Men den var så fint tovad, från Klippan, kostade 20 kronor och så hade den bara NÅT som gjorde att jag inte kunde lämna den. Inte riktigt lika konstig men en aning udda är hatten ovan. Jag intalar mig dock att den är väldigt dansk och skulle kunna tas rakt från Köpenhamns modevecka, håller ni med?
 
glas + porslin
Som den ostälskare jag är blev jag väldigt glad när jag hittade en tjusig ostkupa för 30 kr. Det skulle senare visa sig att den passar perfekt tillsammans med den låga lilla keramikformen, eller ja, rent storleksmässigt i alla fall. Formmässigt ser det kanske lite konstigt ut med glas och målad keramik ihop så jag får se om de gör sig bäst var för sig. Det stora glasfatet påminner om en skål som min mormor hade, jag tänker att det skulle vara fint med en massa körsbär på.
 
lampa elidus kuben
Väl tillbaka i Stockholm kunde jag inte låta bli att svänga förbi min second hand-affär som jag inte varit i på länge. Det är ju något visst med att ha en butik som man känner till väl, där man vet ungefär vad saker kostar och var man hittar sina fynd. I detta fall fick det bli på lampavdelningen där Elidus Kuben stod och väntade på mig. För 60 kr kunde jag inte låta bli att köpa den, trots att den tyvärr saknar en del av det rutmönstrade lilla plastskyddet som ska sitta på.
 
kläder
I samma affär hittade jag också lite grejer på klädavdelningen. Min favorit är en gigantisk, alldeles ny och krispig nattskjorta. Jag har glidit runt i den här hemma och känt mig som en typiskt avslappnad skön tjej (lol) som kliver upp och bara drar på sig något och sen dricker kaffe och målar i sin ateljé hela dagen, haha. Utöver det hittade jag ett par ljusa shorts som nog ska kortas något samt en fin blus.
 
bok
När jag var i Hälsingland fick jag tips om att åka till en gigantisk loppis utanför Söderhamn och det gjorde vi en eftermiddag. Den var verkligen stor och jag fick lite panik och hittade… ingenting. Eller jo, till slut fick jag med mig en pytteliten stjärnformad ljusstake för 5 kr. Som tur är har jag en samling med just stjärnformade ljusstakar, så det var ju ett bra köp, men det är lurigt att när man tror att man ska fynda som bäst så kan det lika gärna bli noll.
 
bok
För att ljusstaken inte skulle se så ensam och liten ut fick den ligga bredvid en illustrerad kokbok som jag hittade i Stockholm. Den är väldigt fin och härlig att bläddra i men dessvärre är många av recepten väldigt autentiska med ingredienser som vildkanin, mini-ålar och vildsvin. Kanske inte det jag äter oftast eller som är lättast att få tag på, men en god panzanella ska jag väl kunna lyckas med i alla fall.
 
Det var alla mina loppisköp det! Har ni fyndat något kul i sommar?

Delta i diskussionen

4 kommentarer

  1. Fina fynd! Min semester börjar idag så hoppas på många loppisbesök.

    ps. När jag ser hatten tänker jag bara på alla trendiga 20-åringar som har såna hattar, och som gör att jag (28 år) känner mig väldigt gammal

  2. Ja, faktiskt! Under en roadtrip till Öland med min syster hittade jag ett styck knallröd emaljmugg för en tia, senare hittade jag även en vit/svart-randig topp och en enkel men perfekt vit bomullsskjorta i Karlskrona. Nu återstod bara ett av mina mål: en citruspress i glas. Och så några veckor senare strosade jag och min syster runt i Gent i Belgien på en halvdan loppis med bara fem bord, och där hittade jag den! Någon spricka har den men en euro var den värd. Mycket nöjd helt enkelt!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *