Loppisfynd från Ölandsresan

Jag var ju på bröllop på Öland i helgen och på vägen ner stannade jag och min kompis Madde på ett gäng loppisar. Nog för att jag brukar göra fina fynd även i Stockholm men längs E22:an och Ölands kust kunde man göra en del riktigt bra kap. Så 200 kronor fattigare återvände jag hem med fem kaffekoppar och fat, tio bestick, tretton Gustavsberg-tallrikar och en sälformad kapsylöppnare. Låt oss titta lite närmare!
 
kaffekoppar
 
kaffekoppar
De här kaffekopparna påminner rätt mycket om en keramikmugg jag har på jobbet (ja, jag har stark egen mugg-aura, jag vet). Formen är enkel men för att liva upp har de små 90-taliga prickar i pastell. Fint! Jag fick hela gänget för 20 kronor.
 
bestick
 
bestick
På samma loppis hittade jag ett gäng rejäla bestick för 5 kronor. De behöver putsas lite men sen tänker jag att de vassa knivarna kommer passa perfekt till något grillat.
 
gustavsberg asiatic pheasants

 
gustavsberg asiatic pheasants
Mitt bästa fynd var nog dessa tallrikar från Gustavsberg i serien asiatisk fasan. De är i ganska varierat skick, vissa slitnare än andra, men jag gillar när de har lite patina. På den första loppisen fick jag sju stycken för totalt 10 kronor, vilket jag först trodde var ett skämt men säljaren vägrade ta mer betalt. De andra hittade jag på två andra loppisar och då betalade jag 20 kronor styck. Totalt hittade jag sju djupa, fem platta och en liten assiett, så jag kom i princip hem med en helt ny servis. Det känns också som en serie som går att komplettera efterhand vilket alltid är kul!
 
säl
Slutligen hittade jag en sälformad kapsylöppnare. Vi hade exakt en sådan här hemma när jag var liten, så jag blir smått nostalgisk av den. Där är rejält tung men väldigt fin och gör en på gott humör. Det var alla fynd, vilket var er favorit?

Delta i diskussionen

12 kommentarer

  1. Sälen! Helt klart. Grejer som behövs men samtidigt är fina (och gärna i form av ett djur) är mina absoluta favoriter. Hade länge en skärbräda i form av en flodhäst som reades (??) ut på Åhléns. Varför är skärbrädor i allmänhet fyrkantiga. Gud så trist.

  2. Åh jag budade hem en sån säl på tradera för ett tag sen! Hade glömt bort att jag lagt ett bud men blev glatt påmind av ett mail att jag vunnit auktion ”Kapsylöppnare säl”.

  3. är så keramikkär att jag tänkte direkt att muggarna skulle vara min favorit, men sedan kom sälen. swept off my feet, störtförälskad.

  4. Tallrikarna!! Samlar också på dom och precis som du skriver går dom att hitta lite varstans, så det är inte svårt att fylla på. Brukar vara på Öland en gång per år och älskar loppisarna där. Vilka var du på? Vore kul om jag kan få någon ny att gå på nästa år. Kram!

  5. Åh kan du inte berätta vilka second hand-ställen på Öland du var på? Jag ska på keramikkurs där i sommar och vore perfekt med loppisrundor i samma veva!

    1. Åh, jag önskar jag visste vad de hette och låg men faktum är att vi bara åkte runt och stannade vid skyltar där det stod "Loppis". Det finns massor längs vägarna, många var privata, så håll utkik efter skyltar är mitt bästa råd!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *