Novembertisdag

stockholm
 
Det är tisdag i november och klockan är åtta när jag funderar på om jag får gå och lägga mig men så kommer jag på att sängen saknar påslakan för de ligger ju i tvättmaskinen och jag har flera lass kvar att tvätta, torka, tumla, vika, mangla och jag måste gå de fyra trapporna upp och ned säkert fem gånger till med mina fötter klädda i nedhasade strumpor och tofflorna som smäller mot stentrappan i varje steg. Klamp klamp klamp. Jag går upp och ned och november går sakta och snabbt på samma gång för kalendern är full av saker som jag inte riktigt vet när jag tackade ja till men nu står de visst där så jag gör dem en efter en: går på fotbollsgalan, har möten, sitter hos frisören, skriver konstrecensioner, går på fest, åker till Solna Business Park, skickar mail, läser kurslitteratur, har ännu fler möten, går på konsert, tar en öl som blir två som blir tre, köper keramik, lagar middag, skickar ett sms, ångrar det jag skrev, lägger vegetarisk bouillabaisse i plastlådor, slutför projekt, säger ja till några saker till och så är kalendern visst full igen och november springer på utan att något egentligen händer samtidigt som jag inte har tid för någoting alls. Och bloggen ekar tom för vad av allt detta har jag som är spännande att berätta och vem är jag att dela mitt liv till höger och vänster, att prata om mig mig mig i bild och text som om det jag gjorde vore så mycket mer intressant än det alla andra gör för i slutändan är allt bara så oerhört vanligt som en tisdag i november med tvättid och mat i plastlåda och nu är nästa maskin klar så jag och mina tofflor klampar genom trapphuset och det är i alla fall en vända mindre tills jag får gå och lägga mig.
 
PS. Om det, trots allt väldigt vardagligt som pågår här, finns något särskilt ni vill att jag ska skriva om så kan ni väl skicka iväg en önskning? Lovar att inte skriva mer om mina tvättstugerutiner framöver i alla fall.

Delta i diskussionen

13 kommentarer

 1. Kanske är konstigt men jag gillar att höra om vardag! Känns mer intimt än allt glossigt och mer som att jag kikar in genom en springa på någons liv. I kontrast till bloggar som en säljande plattform.

 2. Hur det ser ut i lägenheten just nu, eller några favoritsaker, rutiner.. små vardagsglimtar! Hur du mår.

  Tycker så väldigt om din blogg!

 3. Tycker också om vardag! Detta var så sjukt fint skrivet också. Vill höra mer om keramiken. Och om ditt jobb! Och kläder! Din blogg är min bästa <3

 4. Jag gillar att läsa dina vardagsbetraktelser! Andra favoritinlägg är spegelselfieoutifts, favoritmarkerat på twitter och utdrag ur dina anteckningar.

 5. Åh blir alltid lika lycklig när jag ser att du bloggat <3 Älskar alla dina inlägg, men dina texter (precis som den) lite extra. Ska fundera under dagen på önskeinlägg om du ville ha lite inspo!

 6. Jag tycker du har en jättebra och fin mix oxh blir alltid lika glad när du bloggat. Både vardag, twitter, spellistor och texter. Älskar texterna massor <3

 7. Har inte nåt att tillägga egentligen utöver de andra kommentarerna, men måste hålla med om att jag älskar den här typen av inlägg! Önskar som andra små vardagsglimtar, outfits (så bra inpo!), mat, och sånna inlägg när du visar dina mobilanteckningar – de är ju alltid så underbara! Kram i novembermörkret! <3

 8. Blir som de ovan kommenterat också väldigt glad när du bloggat. Tycker detta (och allt annat också) är en väldigt fin text, personlig men ändå analytisk och liksom sårbar i allt det där vardagliga. Tack för att du delar med dig!

 9. Din blogg är min favoritblogg. Jag är spänd på att höra mer om ditt jobb och karriär! Även bloggtips, matinspo, outfits, loppisfynd och inredning, poesi och andra peppiga tips. T ex hur en umgås med sina tjejkompisar på nya, roliga sätt!

 10. Jag gillar också vardag. De är ganska lika för många och att få höra om det gör att jag känner mig mindre ensam i min egen vardag.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *