Positiva listan

hiller goodspeed
 
Få saker kan göra mig så provocerad som när man inte får sura ifred. Som när någon kommer och ska muntra upp en när man inte alls är redo eller när någon ropar ”Bra kämpat!” och applåderar en när man springer in sist och vet att man är sämst. Överdriven uppmuntran funkar väldigt dåligt när jag är på uselt humör, det jag behöver då är tid och möjligtvis något att slå på i ren frustration. Sen kan jag bli glad igen. Därför har jag alltid haft lite svårt för sådana där klassiska ”tänk positivt!”-övningar och efter en riktig skitvecka trodde jag knappast att det var med en sådan jag skulle avsluta söndagen. Men tydligen har jag fått sura av mig ordentligt i helgen och återfått tron på mänskligheten, så istället för att älta vad som gjorde veckan till en skitvecka tänker jag att jag ska lyfta några bra saker. *ler Mia Törnblom*
 

Hurra!

Min kompis Karin har flyttat till en ny lägenhet som ligger jättenära min. Alltså typ konservburkstelefon-nära! Inte för att vi skulle vilja prata med varandra i en sådan anordning men det är i princip möjligt. För en som är van att ha sina vänner utspridda över hela Stockholm känns det som värsta lyxen att kunna säga ”jag kommer över” och sedan vara på plats en minut senare.
 

Bra!

Jag köpte en nygammal kappa på second hand för 75 kronor. En lång blå- och svartrandig i ull, tillverkad i Finland och i prima skick. Långa vintrar kräver ju lite olika jackalternativ och då är ett sådant här fynd väldigt bra om ni frågar mig.
 

Pepp!

På tal om stil så kommer Just Wanna Have Fun köra en Style Challenge nästa vecka och jag tycker att det är en så bra grej för att inspirera sig själv till nya garderobskombinationer. Jag tänkte haka på och om ni också vill vara med kan ni läsa hur man gör här.
 

Kul!

I fredags hade jag och ett gäng räkafton hemma hos Linn och åt mängder av färska och rökta räkor, så gott! En bonushistoria kring detta var att min kompis Julia gick till Systembolaget och bad om tips på viner som passade räkor och då frågade expediten om vi skulle äta något mer till räkorna, varpå Julia svarade ”…aioli?”. Vilket ju var sant men kanske inte exakt det svar som väntades.
 

Wow!

Jag har också hunnit besöka nyöppnade Nationalmuseum. Det stängde ju innan jag flyttade till Stockholm och det här blev alltså mitt första besök där någonsin. Fler lär det dessutom bli för museet är ju så stort att det nästan är omöjligt att ta in allt på en kväll. Första intrycket var i alla fall väldigt positivt, så heja!
 

Bravo!

Jag har skaffat AirPods samt ett passerkort till Solna Business Park (pga en kund jag jobbar med sitter där) så nu är jag bara en eldriven sparkcykel från att vara en riktig Stockholms-konsult, hehe. Nej men skämt åsido, AirPodsen är fantastiska, särskilt för mig som verkligen gillar in-ear-lurar och får ont på öronen av större varianter efter ett tag. Plus: ingen sladd. Höjde just min livskvalitet med 87 %.
 

Yes!

IFK Norrköping vann sin match ikväll samtidigt som AIK spelade lika och Hammarby förlorade igår, vilket betyder tvåa i tabellen och inte omöjligt långt från ett SM-guld ändå…! Okej, fattar om INGEN kände att detta var intressant, men jag blev glad i alla fall. 🙂
 

Till sist!

Ta hand om er den kommande veckan, sura ordentligt ifred om ni vill och fokusera sedan på livets goda när ni är redo.  ~*Carpe Diem*~ ♥

Delta i diskussionen

7 kommentarer

  1. Älskar formatet. Lagom positivt när man behöver det (klara inte heller riktigt fööööör optimistiskt when in skitveckor). Och kul att du hänger på JWHF challenge. Pepp på att sina dina tolkningar!

  2. Fan blir alltid skammad av personalen på Systembolaget när man frågar efter tips på gott vin och de ba vad ska du äta till? Och man ba eh chips? Godis? Svepa som det är? och de ba hehehe okej.

  3. Förstår precis vad du menar med att sura ifred. Ibland måste jag säga till min kille att "Nu berättar jag allt jag är sur över och du får inte komma med ett enda konstruktivt lösningsförslag för jag vill vara sur ett tag till." Det har tagit några år, men nu börjar han förstå hur det funkar, haha!

  4. Haha, det där med att be om ett vin som passar intag av endast räkor och aioli är inte det minsta konstigt här i Göteborg! Fattade inte vad du menade först och fick läsa några gånger, just eftersom det du beskriver är ett fullt normalt scenario här omkring.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *