Svala semesterstilen

Jag fick en kommentar från Agnes som löd ”Hej! Åker till Barca nästa vecka och undrar om du skulle kunna tipsa om snygga, svala outfits som man kan mixa och matcha?” och det blev jag genast peppad på att göra. Kanske för att jag själv börjat räkna ned till min egen semester och fundera på vad jag ska ha på mig, men också för att det är kul att prata stil och kläder. Till en början tänkte jag att Agnes menade svala outfits som i avslappnat obrydda jag sitter på en uteservering med ett fat oliver och en drink, men sedan kom jag på att det kanske var det mer temperaturmässigt svala som åsyftades. Nåväl, det här täcker förhoppningsvis in båda delarna!
 
kjol
En bra grund tycker jag utgörs av en kjol. Gärna en lite längre variant men med någon form av öppning, kanske en slits, några knappar som kan knäppas upp eller en knytning. Då kan man sticka fram ett ben eller två när man blir varm samtidigt som man känner sig rätt uppklädd. Till kjolen funkar det både med t-shirt och sneakers (bra när man går på stan), en knuten skjorta och ett par sandaler (perfekt för en avslappnad fika eller middag) eller en blus och ett par slip-ins med en liten klack (så är du redo för fest och finmiddag). Jag är själv lite sugen på att komplettera min garderob med en egensydd i omlottvariant. När jag och min syster var små minns jag att mamma sydde varsin omlottkjol åt oss i ett tyg som vi fick välja själva och det var en riktig höjdpunkt!
 
linne
Linne känns generellt som ett bra material för varma sommardagar, både som byxor, skjorta och kanske kjol. Jag tänker att det kan vara fint att bara dra på ett par lösa linnebyxor till sin baddräkt när man går från stranden. Annars är en stor linneskjorta också ett bra plagg att svepa över badkläderna när man traskar till kiosken för att köpa mer glass. Som i bilderna ovan tycker jag det är fint att matcha med brunt och vitt, men känner man att det blir lite väl beige är jag helt klart för att bryta av med något klarrött, orange eller solgult.
 
glass
På sommaren kan man ju lätt dra på lite med färgerna i sin garderob och förutom tidigare nämnda tycker jag att man ska plocka inspiration i glassdisken. Jag tänker citrongult, jordgubbsrosa, vaniljvitt och päronsplittgrönt. Lite som ett GB BigPack Tresmak ungefär och gärna flera färger tillsammans. En annan trend man kan haka på om man vill känna sig lite sval och modig är cykelbyxan. Antingen kör man all in på sportlooken och bär den med sneakers, tubsockor och en stor t-shirt med tryck. Eller så bryter man av med en mer proper överdel och lite fina smycken.
 
accessoarer
Accessoarer känns generellt som ett vinnande sätt att skapa roliga outfits på resande fot. Ett par stora örhängen, en scarf i håret eller ett par färgglada solglasögon gör stor skillnad. För svalka kan jag även rekommendera en stor slokhatt, en solskärm eller en flätad stråhatt, då känner man sig dessutom genast lite mer uppstyrd. Sina käraste ägodelar packar man med fördel ned i en korg eller stråväska, det funkar lika bra i stan som på stranden. Slutligen är man alltid som snyggast och svalast med en god glass i handen eller en iskaffe på en strandbar, så addera även den kulinariska touchen till din look så blir stilen fulländad. Hoppas du får en härlig sommar Agnes och att du blev inspirerad!
 

Delta i diskussionen

3 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *