Stiltje

kundvagn
 
”Skriv en dikt i valfri form där du utgår från en bild som du väljer fritt” säger uppgiften och jag kommer att tänka på fotot av kundvagnen på isen. Sedan skriver jag om januari. Hur tiden tycks stå stilla, hur ingenting händer, hur dagarna långsamt kryper framåt. I mitt kök hänger fortfarande kalendern med december månad uppe. Jag har inte haft anledning att vända blad.
 
Det är söndag och vi möts upp i Slussen. Promenerar genom ett iskallt Stockholm, längs vatten och broar. Ser solen gå ner över Årstaviken, hur himlen färgas gul, rosa, lila, blå. Allt är så vackert och det här är det enda vi har, den enda höjdpunkten just nu. Man är så tacksam för minsta lilla i januari. Ska det behöva vara så här? År efter år?
 
I frustration skriver jag en lista på saker att göra. Vill fylla varenda kväll med innehåll, se till att det händer något. Nu vänder jag blad. Nu fyller jag januari.
 
stiltje

Delta i diskussionen

8 kommentarer

  1. jag börjar m brasklappen att jag är 60+ o ser livet på ett annat sätt än jag gjorde som ung.
    men, för mig är stiltje numera faktiskt en händelse i sig.
    man får träna sig i att ha tråkigt. det är ytterligare en livserfarenhet.
    men dikten, som dikt betraktat, är fin. du har en gåva m ord.

  2. De senaste fyra åren har jag åkt på semester typ mellan 2-7 januari! Världens bästa tips! Att börja året med ett Miljöombyte gör en verkligen pepp på livet! Kom hem från granada igår, så bra stad. Bara att beställa dryck så får en automatiskt mat på alla restauranger, bada hammam och besök världens vackraste palats i alhambra! (Nasrin palatset) Wow, så glad över den här början o ville mest ge det som ett tips för framtida januari!

    Plus fin text såklart!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *