Titta! En ny design!

Ja, som den uppmärksamme redan har noterat så har min blogg fått nya kläder under natten. Det låter ju väldigt enkelt när man skriver det så, men jag har på riktigt slitit mitt hår i veckor för att få allt på plats. Min förra bloggdesign byggde på en hundra (nja, men åtminstone fem) år gammal layout från blogg.se som hade sett sina bästa dagar, så när jag väl kände att det var dags för en uppdatering valde jag att göra det ordentligt. Mot slutet fick jag också hjälp av min fantastiska bror som jobbar med kod, tusen tack för det.
 
Jag begär inte att ni ska ha närstuderat min gamla bloggdesign på samma vis som jag gjort de senaste åren, så därför har jag gjort en liten lista med saker som jag ändrat.
 

Nyheter

 Anpassning för små skärmar. Nu ser allt mycket bättre ut för de som läser i mobilen (vilket faktiskt är ganska många, nästan hälften av alla besökare till och med).
☾ Meny i överkant som följer med när man scrollar nedåt.
☾ Nya inlägg läses in i takt med att man scrollar. Man kan alltså inte komma till botten på bloggen på samma vis som man gjorde förr.
☾ Överlag en mer avskalad layout. En spalt i mitten med allt innehåll där bild och text får vara i fokus, färre knappar och inte en massa stökigt innehåll runt omkring.
☾ En stor grafisk header som jag kan byta ut och anpassa efter tema och säsong eller bara när jag får feeling.
 
showcase
 
Om ni tycker om hur det ser ut får ni gärna lämna ett tryck på gilla-knappen så blir jag glad! Skulle ni fullkomligt avsky allt behöver ni inte säga något (skoja), men saknar ni någon väsentlig knapp, hittar något som inte funkar eller bara vill skicka allmänna hurrarop är ni såklart välkomna att göra det. Hoppas ni ska trivas!

Delta i diskussionen

12 kommentarer

  1. åh. Detta med de små skärmarnas anpassning. VET ju att det är så viktigt (typ 90% av mina läsare kommer från mobil??) men är ju ingen bloggdesignartyp. minns komplexen från när alla hade snyggare krypin än jag på Lunarstorm liksom, fattade inte hur alla kunde vara så bra på html 🙂

    snyggt blev det i alla fall, bra jobbat!

  2. Gillar den nya layouten! Har du pillat med detta själv eller är det något som fås genom PRO-medlemskap? Bloggar nämligen själv på Blogg.se 🙂 Ha en fin dag!

    1. Tack! Jag har kodat det mesta på egen hand. Utgick från en av blogg.se’s PRO-mallar, men har sedan justerat den ganska rejält. Lycka till med din blogg!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *