Tre musiktips

Fredag! Bästa dagen! Även officiella musikupptäckardagen eftersom en majoritet av alla nya låtar och album släpps på just fredagar. Dagen till ära tänkte jag bjuda på ett par sprillans nya lyssningstips.
 
[spotify id=”spotify%3Aalbum%3A0W2NIl8UZmhrxdffRy5T8B” width=”300″ height=”80″ /]
Först ut är Linnea Henriksson och hennes nya singel ”Säga mig”. Jag älskar att den låter så hit:ig i refrängen, det känns lite som en souligare Veronica Maggio. Kan även tänka mig att typ Kornél Kovács skulle kunna göra en bra remix av denna som kan bli lite dansigare.
 
[spotify id=”spotify%3Aalbum%3A3aUEPYYkKH8a9wR5l77wTb” width=”300″ height=”80″ /]
Vi fortsätter lite på temat med svenska texter och soulinfluenser. ”Missförstå mig rätt” med Skander och Seinabo Sey är en superfin ballad. Jag lyssnade på den kanske tolv gånger i rad igår natt innan jag somnade, kan rekommendera er att göra samma sak.
 
[spotify id=”spotify%3Aalbum%3A2PXy9USZAoTSdtrxfkPBnl” width=”300″ height=”380″ /]
Slutligen, The xx har äntligen släppt ett nytt album – ”I See You”! Deras tidigare skivor har jag verkligen gillat och inför detta släpp var jag verkligen nyfiken. Och jag älskar det! Det känns liksom klubbigare, fylligare och snyggare än tidigare. Blev så pepp av att lyssna på det att jag direkt bokade biljetter till deras spelning på Hovet i februari. Också en fin tröst istället för Bon Iver-konserten som jag skulle gått på men som ställdes in, så himla tråkigt.
 
Hoppas ni gillar tipsen och att ni får en fin fredag! Själv ska jag kila till Uppsala och spela spel med min syster & kusin, så mysigt.

Delta i diskussionen

3 kommentarer

  1. Musiktips jag tror att du kanske skulle gilla: Flo Morrissey och Matthew E Whites coveralbum som släpptes idag. Inte så förtjust i deras Valvet Underground-cover men t.ex. Grease och Thinking bout you. Så mjuka för örat!!

  2. Ja! Musiktips! Hurra och tack 🙂 Jag håller verkligen med dig om Henrikssons låt. Jag lade den genast i min favorites at the moment-lista igår!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *