Måndagsgodis

Får man äta godis på måndagar? Hm, näe det kanske man inte får. Men en digital godispåse kan jag väl få bjuda på i alla fall? Varsågoda!
 
tessa perlow
Jag och min kompis Herman snackade broderi på jobbet och att det vore kul att sy på t-shirts och sånt. Då visade jag honom mitt bästa inspirationskonto på Instagram just nu: Tessa Perlow. Hon är sjukt grym på att brodera och allt hon gör blir som små konstverk. Jag känner att jag har lite övning att göra – min Restless bitch face-tröja tog typ 2,5 timme att brodera, bara det där lilla. Vill inte tänka på hur lång tid blommorna skulle ta…
 
historieätarna
Historieätarna är tillbaka med en ny säsong som rullar igång idag. Man är ju smått utbränd på Erik Haags humor vid det här laget, men faktumet att Lotta Lundgren är fenomenal väger ju upp. Starkt. Jag älskar dessutom teaserbilderna från 2000-talet, de här outfitsen är magiska.
 
astrid lindgren louise hartung

Astrid Lindgren och Louise Hartung träffades under 50-talet i Berlin och började sedan brevväxla med varandra. De blir mycket goda vänner och ganska snabbt blir även Louise förälskad i Astrid, något som kommer fram i breven, som nu ska släppas i bokform. Utöver den obesvarade kärlekshistorien så innehåller de mer än 600 breven en skildring av omvärlden, deras tankar kring kultur och vardagen i Tyskland och Sverige. Jag som är svag för skrivande i brevform ser verkligen fram emot den här boken. Läs hela artikeln här.
 
jonathan johansson
Ingen godispåse utan lite musik. Jag som annars brukar ha rätt bra koll på nya releaser och skivsläpp blev lite förvånad i fredags när ett nytt album från Jonathan Johansson plötsligt fanns att lyssna på på Spotify. Men jag fann mig snabbt och har redan hittat några favoriter på skivan Love & DevotionAllra mest gillar jag Du så fin och Rosa himmel.

Delta i diskussionen

8 kommentarer

  1. historieätarna! såg det igår, men nja, vet inte… gillar självklart konceptet (och lotta!) men man har ju sett det i två säsonger + i julkalendern förra året så börjar kännas lite "gjort". kommer absolut fortsätta se det (och ser fram mot 2000-talet, älskade de senaste åren i julkalendern!) men kanske inte med samma entusiasm som tidigare.

    ps. varför skulle man inte få äta godis på måndagar? kanske bästa dagen att äta godis på pga störst sockerbehov en sådan dag.

    1. Håller med, helt klart. Konceptet börjar bli lite urvattnat även om det fortfarande är trevlig tv, typ. Och angående godis på måndagar – klart man får äta godis när man vill, man ska äta det när man behöver det som mest! Jag är dock ett fan av att gå och handla den klassiska lördagsgodispåsen, mest för att det är så kul. 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *