Decemberkollot & en tillbakablick

Vet ni vad? I helgen har jag blivit med roomie. Min goda vän och tillika bloggkollega Karin har flyttat in i mitt vardagsrum. Hon har nämligen köpt en lägenhet (hur nice?!) och i väntan på att hon får flytta in där så bor hon hos mig. Nu har vi alltså ett tvåmanna decemberkollo ända fram till jul och det känns supermysigt. Vi har redan påbörjat en lista med aktiviteter vi vill göra och mat vi vill laga, så jag är säker på att den här månaden kommer swischa förbi.
 
Att bli roomie med Karin känns extra smidigt eftersom vi faktiskt bott ihop en kort period tidigare och då på ganska mycket färre kvadratmeter. Under våren 2011 gjorde jag nämligen min praktik i London och då bodde vi tillsammans i hennes lilla rum i en lägenhet i Shepherd’s Bush. Jag vet inte om någon av er läste min blogg redan på den tiden (vore kul att veta!) men jag tänkte att vi skulle ta en liten tillbakablick till London våren 2011 och ett ganska mycket yngre kompispar.
 
DSC_0019
 
DSC_0023Jag kom dit i slutet av mars, precis lagom till att körsbärsblommorna slagit ut. Min praktikplats var på SAS marknadsavdelning på Heathrow där även Karin jobbade, så vi hade sällskap om dagarna. Jag var inte direkt flygrädd innan men efter att ha suttit där i några veckor och sett plan lyfta och landa varannan minut så blev jag ännu mer lugnad.
 
DSC_0010
Om dagarna satt vi alltså på samma kontor och om kvällarna åt vi picknickmiddag i vår kvarterspark, plöjde avsnitt av Ally McBeal, gick långsamma mathandlarrundor inne på Tesco och jag åt nog också minst en skål mintchokladglass om dagen.
 
DSC_0020
 
DSC_0011
 
DSC_0030
På helgerna gjorde vi utflykter. Till Notting Hill, Camden Market, Oxford och Primrose Hill bland annat.
 
dsc_0019_142170207
 
DSC_0004
Vi åkte också på konferens med jobbet, en bit ut på engelska landsbygden till en by som jag vill minnas hette Cotswold.
 
DSC_0025
 
DSC_0044
Och så var vi ganska små och gulliga men kändes oss nog ändå rätt vuxna där vi gick omkring på Londons gator med kaffemuggar och shoppingpåsar. Tänk vad fem år kan gå snabbt och tänk vad fint att vi fortfarande är så bra vänner. 

Delta i diskussionen

19 kommentarer

 1. Asså skoja min doja? 2011?! (Avgrundsdjupet som öppnar sig och sväljer mig och min åldersnoja/dödsångest hel) hur kan det vara så länge sen? Kommer verkligen ihåg den sista bilden med shortsen och stickade vita tröjan blev min favoritlook den sommaren efter att du givit mig inspirationen!
  Var säkert runt den tiden som jag köpte en av tygpåse av dig med texten "för dig skulle jag göra det tusen gånger om" till min pojkvän som jag träffade på universitetet 2009. Nu är vi gifta, har en 2,5årig dotter och ett landställe.
  Tiden alltså….!

 2. Jag har läst din blogg sedan 2011, TYDLIGEN. Minns inte när jag började läsa din blogg men det kan vara så att jag hittade till den via tygpåsarna men är verkligen inte säker? Sjukt att bloggvärlden är så gammal. Uppskattar din blogg väldigt mycket i alla fall, såväl nu som då. Är bara väldigt dålig på att kommentera pga läser mestadels via mobilen, ber om ursäkt för det… Kram!

  1. Vad fint att höra! Vet själv hur det är med att kommentera bloggar när man läser i mobilen, men uppskattar verkligen att du fortsätter att titta in här efter alla år. 🙂

 3. JA, jag läste också din blogg redan då! Men håller med om att det känns som att tiden gått fort, samtidigt som så otroligt mycket hänt sedan dess. Hittade faktiskt din blogg via Karins, och har fortsatt följa er båda. Tack för att du fortsätter skriva, fota, dela tankar, texter och musik! Ska bli spännande att se vart ni befinner er efter nästkommande 5 år! Kram!

 4. Håller med tidigare kommentar: åmajgåd, vad tiden går! Minns ju det här så väl. Och då hade jag redan följt din blogg rätt länge.
  5 år känns så himla kort och så himla långt på en gång!

 5. Jag läste din blogg redan då(började säkert 2009 tror jag) och jag kommer ihåg att jag var så avundsjuk på att du fick bo och föra praktik utomlands!!
  Fortfarande den mest inspirerande och mest läsvärda bloggen jag följer!💕

 6. Ja, jag minns detta så minst så länge har jag läst! Din blogg har hängt med från att jag gick runt i gymnasiet med din heartbeat-kasse (älskade den) till nu då jag sitter med en snart färdig universitetsutbildning. Knäppt vad tiden går fort. Men fint!

 7. Haha oj, jag har också läst sen dess, vad tiden går fort! Din blogg håller dig stadigt bland mina favoriter, det är få som har gjort det så länge! 🙂

 8. Ännu en gammal bloggläsare här! Jag minns när du var i London och att det verkade vara så drömmigt. Tack för tillbakablicken 🙂

 9. Sjukt, jag hittade din blogg via dina London-inlägg! Nu har jag liksom bott där själv. Och lite nördig information är att the cotswolds är ett område med en speciell sorts natur, där självklart en hel massa byar ligger! Det är helt galet fint där, som du antagligen redan vet i och med att du har varit där 🙂

  Stor kram!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *