Hur jag redigerar mina Instagrambilder

Här kommer ett till önskeinlägg, nämligen ett om hur jag redigerar mina bilder på Instagram!
 
instagramredigering
Själva redigeringsprocessen ser ofta ungefär likadan ut och jag använder mig av två appar: Snapseed och VSCO. Båda är gratis att ladda ned i AppStore men jag tror man kan köpa till olika filter i båda.
 
instagramredigering
Först öppnar jag min bild i Snapseed för att göra lite grundjusteringar. Där använder jag främst verktyget som heter Bildjustering och de olika funktionerna där under. Ofta testar jag mig fram men en sak som jag nästan alltid gör är att jag drar upp Ljusstyrka och Kontrast.
 
instagramredigering
I Snapseed brukar jag också räta upp och beskära mina bilder om jag tycker det behövs. Dessutom finns ett bra verktyg som heter Healing som jag använder om jag vill ta bort någon liten fläck eller den där störande gröna pricken man kan få om man fotar i skarpt solljus. Sedan sparar jag ut bilden som en kopia när jag känner mig nöjd, då kan den se ut som ovan till höger.
 
instagramredigering
Nästa steg är att öppna bilden i VSCO, där jag börjar med att välja filter. För att få en enhetlig känsla har jag ett fåtal filter jag växlar mellan, lite beroende på ljuset och tonerna i bilden. Några av mina favoriter är A6, F2 och HB2 och jag brukar ofta dra på ganska mycket filter, men sällan på max, mer runt 9-10.
 
instagramredigering
Sedan är det dags för finlir och här brukar jag dra ganska lite i spakarna, runt 1-2 för att få till de där små förändringarna. Det finns massor av saker man kan justera men några av sakerna jag oftast gör är (sorry för svengelska): öka på Clarity, dra upp Sharpen, ändra Temperature till varmare eller kallare och justera Tint åt rött eller grönt. Det låter som om jag sitter jättelänge med bilderna men eftersom jag ofta gör samma sak så har jag hittat en rutin som jag kan och som går snabbt för mig.
 
instagramredigering
Ett av mina favoritknep är också att lägga lite mer lila i skuggorna och mer orange i högdagrarna, dvs de mörka respektive ljusa partierna i bilderna. Sedan brukar jag känna mig nöjd och då sparar jag ut bilden och postar upp den på Instagram. Jag använder i princip aldrig något av Instagrams filter, bara om jag lägger upp film- eller boomerangklipp som inte går att redigera på samma vis som bilder.
 
instagramredigeringTada! Här har vi resultatet: före vs. efter. Nu var ju detta en ganska tacksam bild att jobba med eftersom den har bra ljus från början och trevligt innehåll, så skillnaden är ju inte superstor. Nedan har ni två andra exempel på bilder som jag redigerat på ungefär samma vis.
 
instagramredigering
 
instagramredigering
För mer av den redigerade ytan, följ mig på Instagram under namnet @solig!

Delta i diskussionen

1 kommentar

  1. Så bra tips med snapseed! Jag had ett problem med en liten prick i en bild häromdagen och hade så behövt den appen då! Åh du är bäst som bjuder på sånt här. Tack!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *