Konversationsguide vecka 17

Med risk för att låta som jordens största douche, men: Jag kom på mig själv med att bli  trött på att prata om vissa ämnen att jag kände för att skriva en guide över sånt jag vill och inte vill prata om just nu. Kanske printar jag den och delar ut till folk jag träffar i förebyggande syfte (nä, skoja bara), men när jag ändå punktat ned den tänkte jag att den kunde vara kul att dela med er. Som en ämnes-version av What’s hot and What’s not om ni minns den klassikern? Varsågoda att hugga in, med en liten nypa salt.
 
regn

 

Saker jag helst inte pratar om just nu

 
↓ Politik. Alltså, det politiska läget i Sverige just nu, jag vet inte ens var jag ska börja. Känner mest att varje dag är en ny skandal på något vis, i något parti. Jag vet liksom inte vad jag ska diskutera, det känns mest som jag står vid sidan och blickar ut över en fotbollsplan där folk är i full fart med att kasta gammal frukt på varandra och att gå in där och delta är inte superlockande. Jag känner mig dock mycket tacksam över att 1. jag inte är politiker 2. det inte är val nu, för jag har ingen aning om vad jag skulle rösta på.
 
↓ Game of Thrones. Jag förstår att det är en stor grej att det är tillbaka och jag är glad för er skull osv osv men jag har inte sett ett enda avsnitt och bryr mig således väldigt lite om drakar, kungar och skäggiga män (gäller för övrigt även utanför serievärlden). Generellt är det ju rätt vanskligt att diskutera serier med mig eftersom jag är väldigt selektiv med vad jag ser, men vill ni göra det så pratar jag gärna om Girls eller Sveriges yngsta mästerkock.
 
↓ Vädret. Nog för att SMHI-appen tar upp 80 % av min batteriförbrukning på iPhonen eftersom jag är besatt av att kolla både dagsprognosen timme för timme och 10-dygnsprognosen minst en gång om dagen (men oftast 3-4). Men det betyder dessvärre inte att jag orkar diskutera väder för jämnan, mest eftersom jag är så trött på aprilvädret som råder just nu. Var är värmeböljan? När får jag slänga strumpbyxorna längst in i garderoben? Varför freaking snöade och haglade det supermycket i söndags SAMTIDIGT som solen sken och jag var ute på promenad. Herregud, give me a break asså (för att citera mig själv när jag gick i gymnasiet). 
 
Puerto Rico

 

Ämnen ni gärna får diskutera med mig

 
↑ Semester. Här behöver jag nämligen massor av inspiration. Sommaren närmar sig med stormsteg (även om det inte märks vädermässigt) och snart är det dags för semester. Mina planer är hittills ganska luftiga med undantag för tre B:n. Bröllop, Beyoncé och Bröllop. Jag kan tänka mig att hänga en del i Sverige men något nytt är ju också kul att se och det skadar inte om det är relativt solsäkert med tanke på föregående somrar. Så vart ska man åka, när ska man åka och med vem ska man åka?
 
↑ Mat. En stor del av mina dagar går ut på att jag funderar på mat, på ett positivt sätt. Vad ska jag äta härnäst? Kan jag göra något av den halva zucchinin som ligger i min grönsakslåda i kylen? Ska man svänga ihop något extra gott i helgen? Mat är kul att äta och roligt att prata om. Särskilt om man håller det på en inspirerande och hyfsat okomplicerad nivå. Matsnobberi med krångliga recept och restauranger som ska bokas ett halvår i förväg är inte riktigt min grej. Några som gör det roligt och snyggt är killmaterskan och olivehummer på Instagram, två favoritmatkonton (tips!). De skulle jag gärna träffa IRL och prata mat med.
 
↑ Musik. Älskar typ jämt att prata om musik, men denna vecka har jag visst vevat igång lite extra på ämnet. Dels har vi ju Beyoncés Lemonade som jag gärna analyserar och pratar om. Sedan kan jag också tipsa om denna intressanta artikel i DN som handlar om att musik mer och mer bara blir PR och mindre… musik. Så sjukt spännande område, särskilt om man som jag jobbar i reklambranschen och en del musikrelaterade kunder. Bara det faktum att artister idag i princip inte släpper album längre utan snarare ”projekt” där en skiva med 12-13 låtar är en del, men en ny look, videolanseringar, hemliga spelningar, pressintervjuer, Instagramkampanjer och annat helt plötsligt blivit en lika stor grej… Sånt kan jag gå igång på länge!
 
Så nu vet ni vad ni ska prata med mig om, dels om ni springer på mig men också här i kommentarsfältet om ni så önskar! Hej!

Delta i diskussionen

8 kommentarer

  1. Mat ÄR ju du roligaste att snacka om alltså! Kan hålla på i timmar. Just nu är min hjärna ockuperad av tankar på olika vegoburgare som jag ska laga för mig själv och bloggen. Det ska inte bli några torra och tråkiga jävla bönbiffar, det kan jag lova! Men det är inte heller helt lätt då. Mycket sås och fritering i mitt huvud, hehe 🙂

  2. +1 på att vara glad över att slippa vara politiker. För weekend: åk till Lissabon, drömmigt värre. Åker gärna tillbaka om ingen vill följa med! Haha.

  3. Vilken bra idé att göra en lista med saker man vill respektive inte vill prata om! Jag är också otroligt trött på att prata om det politiska läget i Sverige. Jag orkar knappt ens läsa om det längre, därför blir det ännu svårare för mig att prata om det. Jag har inte hängt med den senaste tiden, alls. Så jag har varken kunskap eller ståndpunkt och framför allt inte ORK. Jag blir verkligen så himla trött av politiska diskussioner.

    Jag tycker att du ska åka till Alperna, eller en stad som ligger nära dem! Förslagsvis Österrike. De är så himla trevliga där och det är verkligen ett vackert land. Res själv, eller med bästa vännen. Sov i tält någon natt, hyr stuga, couchsurfa, ta in på vandrarhem. Sov under stjärnorna- stjärnhimlen i alpområdet är MAGISK. Gå på museum, vandra i bergen, bada i sjöar, sitt på mysiga caféer i Salzburg.

    Och av den halva zuchinin kan man göra chips! Så himla gott. ^^

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *