Queen B

Beyoncé - Formation
 
När jag satt på tåget till Stockholm för att göra intervjun på den byrå där jag jobbar idag, var jag både nervös och ganska skraj. Här kommer jag, alldeles nyutexaminerad med noll inblick i reklambranschen och ska säga att jag är den bästa personen för jobbet. Men när jag klev av på Centralstationen så shufflades Beyoncés Run the World (Girls) fram i hörlurarna och plötsligt kände jag ”äsch, jag kan det här, nu kör jag”. Jobbet blev mitt och tre år senare, i förra veckan, när jag skulle ha utvecklingssamtal kom jag att tänka på lilla Julia på tåget. Så som uppladdning inför mötet kollade jag på mitt bästa och mest peppiga Beyoncé-klipp igen och ja, samtalet gick fint.
 
Beyoncé - Formation
 
Beyoncé - Formation
 
Beyoncé - Formation
 
För det är något med Beyoncé som peppar mig så enormt. Hur hon fullkomligt äger scenen, levererar till hundra procent men också påverkar. Väljer att ha ett band med bara tjejer, för att hon kan. Väljer att prata feminism, rasifiering och förtryck, för att hon kan. Få artister idag tar samma ställning och få gör det med samma pondus. Så ja, gissa om jag blev glad när det bara några dagar senare trillade in en ny Beyoncé-låt och video som fick sociala medier att fullkomligt explodera. Vid en första lyssning satte sig inte Formation helt hos mig, men videon! Scenerna, kläderna, kulisserna – jag älskar det. Och låten, den växer för varje lyssning och har nu rotat sig djupt i mitt Queen B-hjärta.
 
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=LrCHz1gwzTo]
 
När vi ändå pratar Beyoncé så måste jag ju nämna hennes uppträdande på Super Bowl igår. Hur hon fullkomligt utklassar både Bruno Mars (som känns som en liten… fjant) och Chris Martin (som bara är extremt pappa-pinsam med sina mjukiskläder och hoppsa-steg). Även om det var Coldplay som skulle stå för huvudakten här så är det ju rätt uppenbart vem som är stjärnan. Nu peppar jag bara inför hennes kommande turné och håller dubbla tummar för att jag får tag på biljetter till konserten i Stockholm.
 
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=L_Hgh7sPDLM]

Delta i diskussionen

3 kommentarer

  1. Så peppigt inlägg! Fy fasen vad underbart det är att få ha så starka och drivna förebilder som verkligen hjälper en att tro på sig själv. Håller med dig om att Bruno Mars verkligen kändes som en liten fjant i super bowl-klippet 😉

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *