Year in Music

Kombinationen av musik, statistik och grafik är ju den bästa. Så därför blev det fest hemma hos mig när Spotify släppte sin årliga Year in Music-summering. Bara att synka upp med sitt konto och sen njuta av massor statistik kring hur man lyssnat under året. Låt oss kika på hur mitt 2015 lät och såg ut!
 
1Den första låten jag lyssnade på var Valborg med Håkan Hellström. Bra start ändå måste jag säga.
 
2
Min mest spelade artist är Jonathan Johansson vilket jag inte blev så förvånad över. Övriga topp 5-placeringar innehas faktiskt också av svenska artister, nämligen Markus Krunegård, Deportees, The Tallest Man On Earth och Seinabo Sey. 
 
3Mina mest spelade album följer ungefär samma mönster, med undantag för Ryan Adams och Titiyo som knep fjärde- och femteplatsen.
 
4
Mest spelade låtar känns lite mer oklart. Eller Love Me Like I’m Gone med Deportees har ju en välförtjänt förstaplats. Men sedan följs den av Open Book – José González och Mot okända hav – Marie Fredriksson, det kan mycket väl vara så att jag hade dessa låtar på repeat på min breakup-playlist. Poetic av Seinabo Sey är fortfarande en av de finaste låtarna jag vet och Paper Light med Loreen vet jag ärligt talat inte hur den hamnade här, men men…
 
5
Det här är mina mest spelade genrer, ganska enhetligt ändå.
 
6
Totalt har jag lyssnat på musik i 77 000 minuter, alltså 53 dagar. Rätt imponerande ändå.
 
7
  
8Och under den tiden hann jag med 2 527 olika artister och 7 176 olika låtar, sjukt ju.
 
9I vintras lyssnade jag mest på Markus Krunegård, Tomas Andersson Wij och Say Lou Lou.
 
10
Våren var den period då jag lyssnade på mest musik. Främst av Jonathan Johansson, The Tallest Man On Earth och Mumford & Sons.
 
11
Sommaren tillägnades Deportees, Markus Krunegård och lite oväntat Shirley Horn. Hennes album Softly är perfekt att ha på i bakgrunden, så det är nog därför.
 
12Och hösten avslutaddes med Deportees, Ryan Adams och Titiyo. Så såg mitt Year in Music ut 2015 – hur var ditt år?
 

Delta i diskussionen

6 kommentarer

  1. Min första låt var också Håkan, fast en midsommarnattsdröm.
    Min mest spelade artist var Vit Päls
    Och så har jag har lyssnat i 95000 minuter – 66 dagar.

    Så himla kul att äntligen kunna se sin statistik och att så många delar med sig av sin.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *