Weltschmerz

weltschmerz
 
Jag tror jag drabbats av weltschmerzDet första jag gör när jag vaknar och det sista jag gör innan jag somnar är att läsa nyheterna. Grubbla över hemskheterna i världen och tänka vad är det för tid vi lever i egentligen? Jag vet, det är helt tvärtemot vad jag skrev i mitt förra inlägg, men jag har verkligen försökt. Loggat in här så många gånger och tänkt att jag ska skriva om något fint och bra och inspirerande. Men alla ord blir dåliga. Jag jobbar med en stor kampanj på jobbet och meningarna vägrar falla på plats. Alla bilder jag tar med tanke om att visas upp här känns dyster novembergrå. Som om det aldrig blir riktigt ljust längre. Helst av allt vill jag bara ligga hemma i soffan och ägna mina djupaste tankar åt intrigerna i Paradise Hotel. Se Zlatan göra helt sjuka frisparksmål. Få lägga oändligt med timmar på att hitta de där rätta orden. Kanske baka en kaka på sin höjd, men inget mer än så.
 
Äh, vet ni vad. Jag är säkert tillbaka här snart med något recept på en god middag eller ett låttips. Under tiden ska jag ägna mig lite till åt tysk melankoli. Kan Lord Byron så kan jag. Auf Wiedersehen!

Delta i diskussionen

1 kommentar

  1. känner precis likadant. förvärrades efter paris, men det gnagde på mig innan också. nu vill jag mest sova, kura ihop mig i soffan, och kämpa på med plugget som ger lite annat i alla fall. fotbollen var ett fint litet avbrott i melankolin. tänker som du att det väl vänder. idag är det torsdag vilket är min favoritdag i veckan, så jag ska försöka vända idag, hoppas det lyckas, och hoppas det vänder för dig med:)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *