Monday motivation 24

stop waiting start doingVarje söndag brukar jag ta några minuter och gå igenom den kommande veckan. Dels jobbmässigt – kommer det vara några större projekt och viktiga presentationer, kan det bli några sena kvällar med arbete, har vi något extra roligt på gång? Dels privat – har jag bokat in några träningspass, är det någon bra konsert jag ska gå på, ska jag äta middag ute med några? Och så vidare tills grunden av veckan är kartlagd.
 
Den här veckan visade det sig vara en del ganska tråkiga måsten som kom upp. Jag flyttar ju i helgen så den främsta punkten är kanske: packa ner allt jag äger i flyttlådor. Men även adressändra, teckna nytt elavtal, fixa bredband, ringa nya hyresvärden och ordna med namn på dörr och i trapphus, uppdatera hemförsäkringen och tusen grejer till. Att arbeta sent på jobbet eller ha fullt upp om dagarna har jag inte särskilt mycket emot, men sådana här ganska små men extremt tråkiga saker har jag svårare för. Mest för att de kräver så mycket administrativt jobb i form av olika telefonsamtal och blanketter…
 
Men nu har jag bestämt mig för att bara ta tag i alla tråkiga måsten och göra dem så fort som möjligt. Helt enkelt sluta våndas och tänka på allt jag har att göra och istället bara sätta fart. Det är måndag, att göra-listan är redo att bockas av och när jag är klar med allt ska jag nog ge mig själv en liten belöning. Ni som också har massor måsten i veckan – vi kan väl komma överens om att vi bara sätter fart nu på en gång och så bestämmer vi att vi är klara på fredag. Ok? Då kör vi!

Delta i diskussionen

8 kommentarer

  1. Håller med till fullo! Trista små blankettrika måsten är bara så blää. Jag ska ta med mig citatet i veckan och bara bocka av grejer. Ha en fin måndag!

  2. Mitt enda måste den här veckan är att skriva in mig hos en GP (vårdcentral typ!) bott ett komma fem år snart här och aldrig skrivit in mig…

  3. Mitt enda måste den här veckan är att skriva in mig hos en GP (vårdcentral typ!) bott ett komma fem år snart här och aldrig skrivit in mig…

  4. tack för detta! satt just och tänkte att "suck vad tråkiga grejer jag måste ta tag i.." men vad fasen, just do it!! 😀

  5. vad smart att sitta och gå igenom veckan så, de skulle jag behöva. är så sjukt oorganiserad i mitt privatliv. men på jobbet är jag grym haha.. konstigt att de kan va så

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *