Sov gott

Det här med sömn alltså. Jag tycker det är så otroligt tråkigt att gå och lägga mig om kvällarna men så extremt skönt att sova ut och ta sovmorgon. Jag är helt enkelt en nattmänniska som gillar att vara vaken sent och sova länge. Kanske hör jag till en annan tidszon, en sådär minus 3 timmar skulle passa mig perfekt… Nu försöker jag dock faktiskt att bli bättre på att både komma i säng tidigare och gå upp skapligt, även om jag kräver minst en obegränsad sovmorgon per vecka.
 
sov gott
För att lura mig själv har jag därför försökt göra min säng extra mysig. I helgen tvättade jag alla duntäcken och kuddar så de skulle bli extra fluffiga (för övrigt bra grej att göra då och då som jag jämt glömmer bort). Mitt nästa steg är nya påslakan och där har jag egentligen tre krav: 1. helvita, absolut ingen färg eller något mönster 2. i bomull 3. gärna ekologisk sådan. Men det visade sig tydligen vara superkrångligt att hitta! Jag förstår inte hur något så basic kan vara så svårt att få tag på. Är det någon som har bra tips?
 
sov gottSista knepet för att göra det mysigt är en bra prickig pyjamas och några sidor i en bok innan det är dags att släcka lampan. Om det håller i längden eller om jag är obotlig nattmänniska återstår att se, men ett försök är det alltid värt. Godnatt!
 

Delta i diskussionen

11 kommentarer

  1. Åh vad mysigt det ser ut! Jag önskar så mycket att jag vore en pyjamasperson för det verkar så härligt, men jag får panik av långärmat och långbent under täcket.

  2. Jag har typ blivit morgonmänniska (så himla konstig grej pga har alltid varit nattmänniska) de senaste månaderna och så här gick det till. Jag började känna mig stressad av att sova längre än 10 på morgonen pga ÄLSKAR att ligga kvar i sängen och vips är klockan 12 och då har jag missat halva dagen känns det som. När jag började uni hade jag föreläsning kl 10 eller kl 13 ca varannan dag och jag måste åka hemifrån minst en timme innan. Så jag började ställa klockan på 7:30 varje dag och njöt lite extra av att ligga kvar i sängen längre de dagarna jag började kl 13. Eftersom jag blev van vid att vakna vid den tiden var det väldigt mycket lättare att gå upp ur sängen (har alltid varit väldigt lättpåverkad av min dygnsrytm och känner direkt av när den ändras). Det var jobbigt i början men kändes bättre efter en vecka ungefär. På helgen ställer jag klockan till 9, men oftast vaknar jag av mig själv varje dag 30/60 min innan klockan ringer ändå. BÄSTA känslan för en som blir stressad av att sova länge.
    Hm, det här kanske blev lite rambly nu (sorry) men att ställa klockan och hålla sig till det har verkligen funkat för mig. Älskar mornar <3

  3. Åh, har också börjat läsa lite i sängen på kvällen. Så himla mysigt är det, och dessutom tycker jag att man sover bättre än om man typ scrollat igenom sitt facebookfeed den sista halvtimmen innan man släcker lampan. Hoppas knepen funkar bra för dig!

  4. Tack för knepen! Jag är också verkligen en nattmänniska, det är så mysigt att vara uppe på natten och det är verkligen SÅ TRÅKIGT att sova!!

  5. Vill så gärna tvätta mina täcken också men känner att de aldrig kommer att torka på flera dagar eftersom att vi inte har någon torktumlare, skulle gjort det nu i somras… menmen 😀 De torkar väl på någon dag i för sig, kanske kan offra mig och sova med filt en natt haha

  6. alltså jag kan ju sova närsomhelst hursomhelst pga sömnbrist, haha. Så är nog sämst på tips hur man ska underlätta sömnen 😉 blev iaf lite trött bara av bilden på din säng, haha mysig!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *