Tokyo dag 4

Tack igen för alla fina fina kommentarer på det här inlägget, det betyder så mycket ska ni veta! Jag vill ju dock inte att hela den här bloggen ska vara en enda gråtfest, för trots tråkiga break-ups så hände ju en del bra grejer i somras också. Min Tokyo-resa till exempel (tack och lov för den, bästa investeringen i år!) och nu tycker jag vi tittar på vad som hände under dag fyra.
 
café kitsuné
Morgonen började ju som sagt på bästa Café Kitsuné med frukostcappuccino och surdegsbröd.
 
café kitsuné
En mycket bra start på den lördagen. Efter vi ätit och fotat prick allt strosade vi vidare i Omotesando.
 
commes des garcon
Ett av målen var Commes des Garçons stora flaggskeppsbutik, jag ville nämligen köpa mig en fin randig tröja. Sagt och gjort!
 
green
Sedan passerade vi ett hus som var helt inväxt i grönska, hur snyggt?! Perfekta kombinationen mellan skog och stad.
 
sempre
Omotesando är fyllt av trevliga små butiker. Som den här som heter Sempre (precis som mitt bästa kaffeställe i Stockholm). Här inne köpte jag en liten present till en kompis.
 
leaves
Sedan traskade vi förbi snygga kaklade hus och mer grönska.
 
tobacco
Förbi den här lilla affären som sålde pipor, tobak, whiskey och kaffe. Allt giftigt samlat på samma ställe under en fin skylt, hehe.
 
shozo coffee store
Men vi gick förbi och hittade istället världens sötaste lilla kaffeställe. Så klart var vi tvungna att gå in för dagens andra kopp.
 
shozo coffee store
 
shozo coffee store
Så litet och fint därinne. Vi satte oss en stund eftersom det regnade ute och de spelade Bachs cellosviter i högtalarna.
 
shozo coffee store
Sedan började vi bli hungriga och bestämde oss för att lämna Shozo Coffee Store och hitta ett lunchställe.
 
cori
Och tur hade vi för precis runt hörnet pågick tydligen någon slags festival med en massa foodtrucks uppställda.
 
yakiniku
 
beer
Vi köpte yakiniku och lite lätt hipstrig öl.
 
stripes
De hade gjort fint med vimplar och klistermärken och annat snyggt på området. Men mest tog jag den här bilden för att smygfota det här matchande randiga paret. Till och med tygpåsen har ju ränder!
 
workshop
I ett klassrum man kunde kika in i hölls någon slags workshop i skovård tror jag, alla putsade i alla fall noggrannt.
 
mika
Efter lite mer shopping (i Mikas COS-påse ligger världens finaste jacka!) lämnade vi vårt favoritställe Omotesando.
 
tokyo
Nästa mål var nämligen Tokyo Metropolitan Government Building där man kan åka upp högst upp och kolla på utsikten helt gratis. Här blinkade dock mitt kamerabatteri rött efter en bild så jag besparar er sjutton andra vinklar på Tokyo uppifrån (grattis!).
 
sugamo
Lite tråkigt var det dock för sedan när vi klev av tunnelbanan på vägen hem (efter att ha handlat godis och dricka till vår lilla tvåmans-förfest vi skulle ha på kvällen) möttes vi nämligen av denna drömmiga regnbåge. ”Sugoi” ropade folk omkring oss, det säger man nämligen i Japan när man ser något som är helt amaaaazing.
 
sengoku
Och ja, himlen och solnedgången var verkligen magisk den kvällen. När solen sedan gått ner var vi hemma och gjorde oss i ordning, hade en liten förfest med 90-talslåtar och åt äckliga wasabi-chips som vi köpt av misstag. Sedan fångade vi den sista tunnelbanan ut och mötte upp en kompis kompis till Mika som var från Danmark. Hon och hennes tjejgäng tog med oss till en klubb i Roppongi där vi dansade hela, hela natten tills klockan plötsligt var fem och solen gått upp igen.
 
kyrkogård
Då passerade vi den här ytterst kompakta kyrkogården i jakt på ett öppet matställe, hamnade till sist på en sushibar och åkte sedan hem. Väl hemma straxt efter sju kan man ju tro att vi gick och lade oss direkt, men pigga på solljus och en aning jetlaggade fick vi istället för oss att göra något helt annat. Fast det tänker jag berätta mer om någon annan dag!
 
Fler inlägg om Tokyo:

Delta i diskussionen

10 kommentarer

    1. Hej! Jag vet inte exakt vad den kostar i Sverige men jag betalade ca 600 kr i Commes ses Garcons-affären. Tror det är ett par hundralappar billigare i alla fall. Kram!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *