Britts trädgård

Britts trädgårdTill min mammas födelsedag kände jag att jag ville ge en present som jag gjort själv. Jag tycker alltid att det är roligare med personliga och unika presenter och även om det kräver lite extra jobb så är det ofta värt det. Idén till den här presenten fick jag i somras när mina föräldrar var bortresta på semester och jag åkte ut till deras trädgård för att vattna blommorna – ett uppdrag som inte var helt okomplicerat. Min mamma är nämligen väldigt intresserad av sin trädgård och lägger ned mycket tid på att den ska se fin ut. Så när jag gick där och vattnade blommorna enligt ett noggrant formulerat schema fick jag en idé. Jag hämtade min kamera och började fotografera de olika växterna. 
 
Britts trädgård
Sedan valde jag ut de allra bästa bilderna, redigerade dem och skickade iväg dem på framkallning.
 
Britts trädgård
 
Britts trädgård
De färdiga bilderna satte jag sedan i ett fotoalbum med hjälp av transparenta fotohörn, så om man vill kan man ta ut dem för att sätta i en ram eller liknande.
 
Britts trädgård
 
Britts trädgård
För att få en lite lyxigare känsla beställde jag bilderna på matt fotopapper och med en vit ram, jag tycker det blir finare så. Jag googlade runt lite för att hitta någon som hade matt papper (det var inte så vanligt som jag trodde) och beställde till sist hos ProFormat. De var supersnabba och bilderna blev väldigt fina så det tipset delar jag gärna med mig av.
 
Britts trädgård
Resultatet blev riktigt fint och min mamma blev också väldigt glad, en bra födelsedagspresent med andra ord! Och ett bra tips om ni vill ge ett lite mer personligt paket. Dokumentera något som du vet att personen gillar och som är kul att ha kvar, det kan vara allt från ett husdjur till maträtter eller ett område. Sedan är det bara att sätta in i ett album och ge bort!

Delta i diskussionen

6 kommentarer

  1. Det var verkligen en fin och oväntad (hade aldrig kunnat tänka ut att jag skulle önska mig det). Jag gillar daggkåpan allra bäst och som sagt det är kul med överraskningar! Jättetack Julia! Kram.

  2. Det var verkligen en fin och oväntad (hade aldrig kunnat tänka ut att jag skulle önska mig det)present. Jag gillar daggkåpan allra bäst och som sagt det är kul med överraskningar! Jättetack Julia! Kram.(Missade lite i min tidigare kommentar).

  3. Älskar den typen av presenter, när någon tänkt ut något speciellt och lagt ner sin tid och själv i att skapa presenten. Känns ju mycket roligare än att gå in i en butik och köpa en massproducerad pryl. Du är så duktig på att fota, verkligen jättefina bilder!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *