Den stora sommarlistan

Här kommer ett litet hopplock av olika sommarlistor som cirkulerat på bloggar de senaste veckorna. Jag tog några frågor från varje för att på så vis skapa Den stora sommarlistan. Här kommer den!
 
P1050380


Hur ser dina planer ut för sommaren?

Min semester smygstartar den 3 juli och då tänkte jag åka ut i Misterhults skärgård med familj och vänner som jag gjort prick varje sommar sedan jag föddes. Där stannar jag nog fram till på måndagen men sedan måste jag tillbaka till civilisationen eftersom jag har jour på jobbet och täckningen där ute är katastrofal (alltså knappt E-täckning och definitivt inget internet). När jourdagarna är över åker jag och Filip till hans pappas sommarhus i Skåne, kanske med en sväng förbi Danmark också. Sedan väntar några oplanerade dagar innan jag flyger till Sicilien den 22 juli. Där har min kompis Graziellas familj en lägenhet som jag, hon och ett gäng andra tjejer ska låna i en vecka. Det kommer bli toppen! Sedan när jag är hemma igen är det bara några dagar kvar på semestern så då blir det nog bara Stockholmshäng för hela slanten.

Vad ska du göra på midsommar?
Vi är ett gäng som pluggade tillsammans på universitetet som alltid brukar fira midsommar ihop. Detta år har vi hyrt en stuga i Sörmland på en liten gård, så vi blir ett fint gäng mitt ute i ingenstans, precis som vanligt.

Bästa sommarstället:
På släta klippor i skärgården eller en solstol på en strand nära havet.

DSC_0079

Favoritsommarblomman:
Rödklöver

Här badar jag helst:
I hav eller pool. Jag är något av en badkruka som gärna vill att vattnet är åtminstone 20 grader varmt. Därför känns ju pool som ett säkrare kort men havet är ju ändå det allra bästa!

Hur länge ska du vara ledig?
Tre veckor i sträck plus några extradagar i augusti (då räknar jag inte med jourveckan eftersom det är jobb).

DSC_0012

Vad ser du mest fram emot?
Vakna upp och se solen lysa utanför fönstret, gå och göra en stor frukost och äta den i lugn och ro på en altan. Och att få upptäcka Sicilien!

Vad kommer du köpa inför semestern?
Solkräm, shorts, pocketböcker och kanske några sköna klänningar.

Det här lyssnar jag på i sommar:
Sommar i P1. Älskar det! Har alltid som mål att lyssna på alla sommarpratare men tappar det jämt någonstans i juli, ska se om jag klarar det i år.

P1050951

Ska du åka på någon festival i sommar?
Ja, på Way Out West! Kanske Popaganda också om jag får feeling.

Favoritsommardoft:
Saltvatten och aftersun på solvarm hud.

Hur kommer du att göra dig illa?
Förhoppningsvis inte något mer allvarligt än de klassiska skrubbsåren och myggbetten. Saknar inte sommaren då jag fick en fraktur på handleden och gick med bandage i 30-graders värme…

Vad ska du läsa i sommar?
Ett liv för lite av Kristofer Ahlström står redan och väntar i min bokhylla. Flickvännen och Den vita staden av Karolina Ramqvist är på min läslista, likaså Utan personligt ansvar av Lena Andersson om den kan släppas i pocket någon gång… Jag tänkte göra ett tipsinlägg med några av mina favoritböcker som jag läste förra sommaren om någon är intresserad?

gelato

Det här äter jag helst i sommar:
Glass. Jag läste någonstans att en riktig sicilienare gärna äter gelato till frukost och kände direkt att jag kommer trivas där.

Vad kommer du ha på dig?
Allt som man är barbent i förhoppningsvis (eftersom det är mitt favoritsätt att vara klädd). Så klänningar, kjolar och shorts typ.

Kommer du bli brun?
Jag hoppas det! Både jag och min hud trivs mycket bättre när den får sol på sig. Jag har trots mitt blonda hår inte så känslig hud, bränner mig extremt sällan och har inte en enda fräken (lite tråkigt dock eftersom det är så fint).

P1050710

Det här dricker jag helst i sommar:
Fanta Lemon (semesterläsken nr 1), iskallt vatten och vin som vi hämtar från vår lokala vingård på Sicilien (ja, på riktigt, det är gångavstånd dit. Hurra!)

Hur kommer du minnas din semester sen i september?
Som den soligaste sommaren i mannaminne. Full av spännande äventyr och lediga dagar!

Delta i diskussionen

9 kommentarer

  1. åh så mycket härligt du har framför dig! Jag har velat åka till Sicilien jättelänge, tror det är en väldigt fin plats. Hoppas du tar massa bilder åt oss 😉 Och såklart att du njuter av denna sommar!

  2. Brukar också alltid försöka lyssna på alla sommarprat, förra året lyckades jag lyssna på alla utom 2-3 stycken, så i år kan jag nog lyckas!

  3. Så himla bra lista, tycker hela din sommar låter fantastisk redan i första frågan! Ser fram emot dina bilder från Sicilien, har fått för mig att jag vill åka dit! Får jag även sno din version av listan? 🙂

  4. Åh, jag skulle gärna läsa ett inlägg med dina bokfavoriter från förra sommaren! Älskar att läsa! ^^

    Hoppas du får en toppen sommar! (Av din lista att döma, verkar den bli det också) 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *