Strömmingswrap

Stora delar av min hjärnskakningsvecka ägnade jag åt att ligga stilla och tänka på enkla saker för att inte överanstränga hjärnan. Typ olika klädkombinationer att bära, maträtter att laga och utflyktsmål att besöka. En av matkombinationerna som jag fastnade på var: tunnbröd, strömming, rädisor och dill. Så när jag kände mig något piggare tog jag mig till affären för att handla ingredienser till en egenpåkommen strömmingswrap. Färsk strömming är förresten något av det billigaste i fiskdisken och väldigt enkelt att laga. Jag betalade bara 15 kr för ett stort paket, mycket bra!
 
strömming
 
Du behöver:
Mjuka tunnbröd (runda eller fyrkantiga)
Strömmingsfiléer (räkna 2-3 små till varje wrap)
Vetemjöl
Ströbröd
Smör
Färskost
Ett syrligt äpple
Rödlök
Crème fraîche
Ett knippe rädisor
Dill
Salt och peppar
 
strömming
 
Gör så här:
Börja med att klippa av den lilla fenan som sitter på strömmingens rygg, i övrigt kan du behålla skinnet på. Blanda vetemjöl och ströbröd (ungefär 50/50 av varje) på ett fat tillsammans med salt och peppar. Vänd strömmingen i paneringen och lägg i en varm panna med mycket smör. Stek strömmingen ett par minuter på varje sida tills den fått fin färg. Finhacka rödlök samt grönt äpple och blanda tillsammans med crème fraîche i en skål. Smaka av med salt och peppar. Bred färskost på ett tunnbröd, lägg på stekta strömmingsfiléer och äppelröran. Toppa med tunt skivade rädisor och färsk dill. Vik ihop och ät!
 
Jag tycker detta passar perfekt som lunch eller att ta med sig ut på picknick. Smakkombinationerna känns dessutom väldigt mycket sommar, hav och ledighet för mig!

Delta i diskussionen

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *