Monday motivation 3

be the walker not the dog
Ny vecka och ny monday motivation! Citatet ovan, som är skrivet på min griffeltavla, är hämtat ifrån säsongsavslutningen av Girls. Nu vill jag inte spoila för er som inte hunnit se än, men det är i alla fall en person som håller ett riktigt brandtal med en massa klokheter. När jag fick höra meningen ovan var jag tvungen att pausa mitt i avsnittet och skriva ned den, bara för att jag gillade den så mycket! Kanske blir citatet extra starkt om man har sett avsnittet men oavsett så tycker jag att det har en bra innebörd. Det är så lätt att låta någon annan styra hur ens liv ska se ut, vilka beslut man ska ta och hur man ska göra, men det är ju när man själv håller i kopplet som det blir som allra bäst!
 
På tal om serier förresten så är jag himla dålig på att kolla och följa nya program. Det finns liksom inte med på min prioriteringskarta när jag sätter mig vid datorn, jag har ju så många bloggar att läsa, bilder att pinna och tweets att skriva… Dessutom tycker jag att det är ganska tråkigt att kolla på serier själv, särskilt när det är längre avsnitt. Förutom Girls (som nu då är slut för säsongen) tittar jag bara på Mad Men och i enstaka fall något på Svt Play (typ Historieätarna). Men detta medför ju att jag aldrig hänger med i diskussionerna kring House of Cards, Homeland, Game of Thrones osv. vilket såklart är lite synd (för jag tror nog att jag skulle gilla serierna om jag gav dem en chans). Ni som kollar mycket serier, hur hinner ni?! Drar ni ner på annat eller är ni grymma på att multitaska och kollar samtidigt som ni lagar mat typ? Tipsa! Och berätta gärna vilka serier som är värda att se enligt er.

Delta i diskussionen

17 kommentarer

 1. Mitt problem är att jag liksom inte orkar hålla ut en hel säsong, för att inte tala om att se sex stycken. Nästan oavsett hur bra jag tycker att serien är så tröttnar jag efter typ fyra avsnitt. Det var ju inte direkt ett svar på din fråga, men jag förstår hur du känner i att inte hänga med i snacket om serier åtminstone…

 2. jag tappar också megalätt intresse, särskilt om det är lååånga avsnitt (över 40 min är SÅ jobbigt tycker jag). sträckser å andra sidan typ alla komediserier, vars avsnitt är ca 22 minuter långa! rekommenderar new girl och awkward och suburgatory för lättsam underhållning som man kan se samtidigt som man käkar 😀

 3. Är inte heller en serie-människa egentligen. Ser väl ett par stycken, men mest har jag maraton-tittande då och då, snarare än ett avsnitt här och ett avsnitt där. Är jag ledig ett par dagar kan jag exempelvis ha datorn med mig runt hemmet när jag lagar mat, äter, pysslar med något, osv. Oftast sitter jag ändå mest i sängen, vid köksbordet eller vid skrivbordet om jag är hemma, så datorn hänger liksom med även utan serie!

  Tipsar dock om The Unbreakable Kimmy Schmidt på Netflix! Typ 15 avsnitt, runt 22 minuter långa, skitrolig serie! Se den nu, innan den blir så hypad att alla ser den. 😉

 4. Skrev om detta citat i bloggen för några veckor sen också, hela säsongen var ganska trist tyckte jag, men sista avsnittet var en riktig home run. Jag brukar kolla på serier i perioder. Alltså jag binge-kollar i några veckor på en serie och gör princip inget annat efter skola och jobb. Detta är perfekt att göra på vintrarna, gör det nästan aldrig när våren kommer. Då blir det att jag sitter hemma, och kollar när jag lagar mat och äter och så. Ibland brukar jag och min kille börja på någon serie och då brukar vi se 2-3 avsnitt på kvällen innan vi somnar och kanske en till middagen, det är ju som kanske 1 eller 2 filmer på en kväll för 1h avsnitt, det betar man av ganska fort. Mitt tips är att är en serie inte bra efter 3 avsnitt så kan man låta bli. Tips på serier: Game of thrones (såklart. Och SÅ värt, jag LOVAR) New Girl, Top of the lake (bara en säsong än) True Detective, Twin Peaks. När man sedan är ikapp alla säsonger är det ju jättelätt att se 1 avsnitt i veckan. (: Men man ska ju inte göra sånt man inte tycker är kul bara för att, då är det bättre att låta bli och investera tiden i något värdefullt.

 5. jag bor själv och hatar att äta själv, så min lösning är då att se ett avsnitt medan jag käkar. och eftersom det blir rätt många måltider på en vecka hinner jag med ganska många serier 🙂 mina favvosar är Homeland, Game of Thrones, New Girl, Grey’s Anatomy, Girls och en ny en som heter iZombie. En numera avslutad favvo är Glee. förutom vid käk brukar jag se att avsnitt som nedvarvning innan jag går och lägger mig.

 6. kan verkligen inte ge tips då jag har noll fokus och koncentration själv. Men jag fullkomligt älskar citatet. Så jäkla bra! tack för den måndagspeppen!

 7. Tittar på ett eller två avsnitt om kvällarna eller ett över lunch (även fast folk alltid avråder från tv+mat) och rekommenderar downton abbey!

 8. Älskar att kolla serier (finns ju sååå mycket bra!) men har också svårt att hinna med. Har lärt mig titta på ett eller två avsnitt av något samtidigt som jag surfar runt, läser bloggar etc (då krävs dock något som inte är allt för svårt att hänga med i, just nu kollar jag på Grey´s Anatomy så), sen ser jag på något avsnitt av något när jag äter, och ibland sätter jag på ett avsnitt av något när jag läser/spelar spel på mobilen/pysslar med andra stillasittande grejer (men samma där, krävs något som är lätt att hänga med i). Annars tar jag mig helt enkelt tiden att sätta mig ner och se ett avsnitt eller två av en serie 🙂

 9. Kollar inte heller serier, vill helt enkelt göra annat precis som du. MEN du måste se please like me! Avsnitten är bara 30 min och det finns bara två säsonger (a 12 avsnitt). Väldigt lättsam serie, och väldigt rolig!

 10. Julle! TV- proffset säger,
  Fargo- vann en massa priser på golden globe onda snubben är bäst!
  Transparent- 30 minuters avsnitt om en pappa som blir transvistit på heltid. Ärlig och fantastisk. Dramakomedi på hög nivå.

  Puss /Stina

 11. Förstår inte heller hur alla hinner se allt. Men True Detective är fantastiskt (och bara 8 avsnitt)! Kommer förvisso en andra säsong om ett tag, men tror de inte har speciellt mycket med varandra att göra.

 12. Periodvis maratonkollar jag serier på typ all min lediga tid. Dock inget jag rekommenderar, för dels så tror man typ att man lever i serien och drömmer om den och så, och dels så är det bättre om man hinner typ städa, träna, leva…
  Men ett tips är serien Blacklist, den är superbra. Jag fick t.o.m ett tackmeddelande av en kompis om att hon och pojkvännen var helt fast efter att jag tipsat henne, bra tecken eller hur? Den finns på Viaplay, andra säsongen går nu och idag (yayyy!) kommer ett nytt avsnitt!

 13. Jag är serieperiodare, just nu följer vi ingen speciell men jag tipsar som två som vi har sett alla avsnitt som finns just nu: "Orange is the new black" och "Homeland". Homeland kanske jag inte skulle se själv i och för sig men då är jag också ganska så megamesig..haha.

 14. Kollade sista avsnittet av GIRLS igår och jag ÄLSKADE det där citatet. Mycket bra. Är en sån himla seriejunkie och jag har faktiskt ärligt talat inte en aning om hur det går ihop. Det bara går, sömnen är väl det som mest får lida. Jag kollar ju på alla typer av serier från Biggest Looser och Farmen (senaste fulseriefavoriterna) till House of Cards, Game of Thrones, Homeland, New Girl, How I met your mother, Breaking Bad med mera, med mera. Vill helst inte veta hur mycket tid av mitt liv jag lagt på serietittande.

 15. Härligt och så sant citat! Det ska jag bära med mig. Och tack vare det här inlägget kom jag på att jag har glömt bort att titta på Girls hur länge som helst. Tack för påminnelsen!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *