Fyra rätter

Just nu pågår projektet äta upp allt som finns i kylen & frysen hemma hos mig. Mest för att jag ska slippa släpa med så mycket mat i flytten och för att jag inte kommer ha någon frys i min nya lägenhet, då gäller det att tömma helt enkelt! Så här kommer fyra grejer som jag ätit den senaste tiden. Ganska enkla rätter som går snabbt att laga och 75 % är dessutom vegetariska.
 
wrap
Först ut: wrap med grönsaker, fetaost och hummus på stora vita bönor. Istället för att göra vanlig hummus på kikärtor mixade jag ett paket vita bönor med vitlök, chili, olivolja och lite olika kryddor.
 
wrap
Sedan lade jag allt i ett tortillabröd, skivade upp olika grönsaker som avokado, paprika, rödkål och sallad, toppade med fetaost i olja och sist min hummus. Rulla ihop och ät utan att försöka spilla (lättare sagt än gjort).
 
räksallad
Denna räksallad behöver man kanske inte vara något geni för att laga. Det är bara att hacka upp lite grönsaker, koka ett ägg och skala en näve räkor. Men det är ju faktiskt sjukt gott så nu tipsar jag er ändå!
 
räksallad
Jag slängde ned vad som fanns i kylen som kunde passa, typ sallad, körsbärstomater, ett granny smith-äpple och en avokado.
 
grön ärtsoppa + tortillapizza
Min tredje rätt är en riktig frys-tömmar-middag med både gröna ärtor, bladspenat och tortillabröd som behövde ätas upp.
 
grön ärtsoppa
Den här gröna ärtsoppan à la Sandra Beijer är en av mina bästa snabbmatsrätter. Kostar typ noll kronor att laga och är färdig på tio minuter. Perfekt! Här finns receptet för er som önskar.
 
tortillapizza
Till det gjorde jag en tortillapizza med bladspenat, mozzarella, vitlök, olivolja, salt och peppar. Bara att lägga allt på brödet och värma i ugnen på 175 grader tills osten smält och pizzan fått färg.
 
majsplättar
Och till sist, igår lagade jag detta: majsplättar med parmesan och chili. Här hittar ni receptet om ni blir sugna. 
 
majsplättar
Till det en mixad sallad och sen var det visst slut på middagar för den här gången. Hoppas ni blev lagom hungriga och matlagningssugna!

Delta i diskussionen

11 kommentarer

  1. Ja, alltså det blir ju lite tråkigt utan frys men jag är glad att jag fick lägenheten ändå. Det enda jag känner kommer bli jobbigt är glass, älskar ju att äta det, haha!

 1. Så spännande med flytten nu, och kul med frysrensning, även om jag också kan känna lite "vaa, ingen fryyys!?" och få lite panik, hehe. Typ, hur köper man storpack med kyckling/köttfärs/annan frysvara då? Eller ens veckohandlar? 🙁

  1. Ja, det är ju lite jobbigt men jag tror det kommer gå bra. Det viktigaste för mig att ha i frysen är glass, annars har jag sällan mer saker än grönsaker och lite räkor. Storhandlar inte så ofta eftersom jag bor själv, så jag hoppas jag kommer klara mig utan frysen ändå…

 2. Hej Julia!
  Kul att du har fått en ny bostad, det gör mig verkligen superglad!
  Jag har en fråga till dig. I början på februari åker jag och min pojkvän för ett dygn ihop i Stockholm. Vi älskar att gå på restaurang och verkligen unna oss, så det tänker vi minsann göra 🙂
  Har du nått tips på ett bra ställe dit vi kan gå? Vi är öppna för alla förslag! Gärna tips på nått mysigt café och en bar som blandar bra drinkar vore också kul.

  Tack på förhand! Tycker så mycket om din blogg!
  Kram

  1. Alltså, jag hade ju jättegärna haft en frys om det fått plats men nu innehåller min nya lägenhet bara ett litet kokskåp och då ryms det tyvärr inte. Tror snarare det är en grej som är kvar från förr i tiden när man kollar på äldre lägenheter, alla nya lägenheter som byggs har nog frys i alla fall. 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *