Resterna av en helg

weekend leftovers
 
En bra bloggare tar fina dokumentära bilder över hela sin helg. En bra bloggare ser till att fånga personer, maträtter och detaljer i perfekt solljus (även fast det var gråmulet väder precis hela tiden). En bra bloggare redovisar sedan sakligt och inspirerande kring allt som hänt. Den här helgen var jag ingen bra bloggare. Det enda spår som fastnade i min kamera var resterna från när jag städade undan efter helgens stök, men likväl hade jag några förträffliga dagar ändå.
 
På lördagskvällen kom Sara, Stina och Malin över till mig på middag. Jag hade lagat en bolognese med tomater och chili som stått och puttrat länge på spisen. Den åt vi med färsk pasta och ett glas rödvin till, mycket gott. Malin hade med sig chokladtårta från Gateau som vi åt till efterrätt tillsammans med hallonsås och prosecco. Sedan toppade vi med en omgång yatzy och massor av prat och ännu mer bubbel innan vi tog på oss pyjamasar och bäddade i soffor och sängar.
 
På söndagsmorgonen vaknade vi hyfsat utvilade och fixade brunch beståendes av amerikanska pannkakor med banan, sirap och glass, kaffe med mjölk, croissanter och surdegsbröd och grapefruktjuice. Sedan gjorde vi det bästa man kan göra på en helg efter att ha ätit frukost: nämligen att gå och lägga sig igen. Dra sig lite i en fortfarande varma sängen, kika på Nyhetsmorgon och skratta åt allt och inget.
 
Någon timme senare begav sig mina helggäster hemåt och jag var kvar här hemma. Utan en endaste bild i kameran men med ett köksbord fyllt av spåren från en mycket mysig helg. Utan något fint att blogga om men med lusten att göra det ändå. Man kan ju inte alltid vara en bra bloggare men man gör så gott man kan… Hur har ni haft det?

Delta i diskussionen

6 kommentarer

 1. Tycker annars att bilden förevigar det där ganska perfekt! Helgen som kom och var så underbar att man glömde fotografera den för att man njöt, och sen resterna av den på en bild. Mycket förträffligt faktiskt!

 2. låter som en sagohelg i mina öron! Tycker du är världsbäst bloggare även om du inte lever för bloggen dygnet runt 😉

 3. Ibland är resterna efter något mer talande än all tänkbar dokumentation som man någonsin kunnat göra.
  själv hade jag en finfin helg, lagom lugn, lagom dokumenterad, lagom fylld av blåbärsplockande och mikroutflykter, precis som jag vill ha det.

 4. Måste bara få säga att din blogg är helt underbart bra. Klickade in här av en slump och är nu fast!
  Är otroligt nyfiken på ditt jobb som Copywriter, skulle inte du kunna skriva ett inlägg om det? Eller har jag missat att ett sådant existerar?
  Funderar själv mellan journalist och copywriter, men är precis som de flesta i trean på gymnasiet, rätt vilse.
  Kram!
  /Manda

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *