Grekland dag 1

Tidigt i onsdags morse gick flyget mot Grekland. Vi kom fram vid lunchtid och möttes direkt av strålande sol och tryckande värme så efter ett snabbt lunchstopp blev första anhalten hotellets pool.
Sedan dukade vi upp en mycket festlig liten måltid på vår balkong och skålade in resan.
Vi hade förärats med havsutsikt, vilket vi var mycket nöjda med. Så där satt vi på balkongen och såg solen gå ned samtidigt som vi letade efter bra restauranger i närheten.
Hur fint är inte detta? 
Vi befinner oss i Kos stad som kanske mest är känt som partyort för störiga ungdomar men som faktiskt inte är det längre. Eller det är klart att det finns en bargata också men i övrigt är staden verkligen pittoresk och mysig med sin hamn, de gamla kvarteren och sina cykelvägar.
Stina och Malin, mitt eminenta resesällskap!
Vi promenerade längs med vattnet in mot staden i jakt på en äkta grekisk matupplevelse.
Längs med kullerstensgator och stora torg fanns det massor mysiga uteserveringar.
Men vi bestämde oss för denna restaurang, Petrino. Ett jättefint ställe som låg helt intäckt i träd och grönska. Det var som att äta middag i någons lummiga trädgård.
Vi beställde in allt gott vi var sugna på (kalamars, saganaki, tzatziki, souvlaki, grekisk sallad) och delade tillsammans. Bästa sättet att äta middag om ni frågar mig, och allt var så gott! Sedan gick vi hem till vårt hotell igen och lade oss trötta och mätta i sängarna för att sova, och det var dag 1 i Grekland.

Delta i diskussionen

6 kommentarer

  1. Grekland hamnade nog lite högre upp på min to-visit-list nu. <3

  2. Har alltid funderat på om Grekland är en bra idé för mig, är där otroligt varmt, eller ligger det relativt nära värmen i Sverige en riktigt varm dag? Klarar inte av över 30 grader och sol för det mesta, hehe.

    1. Jag älskar ju värme så jag vet inte om jag rätt person att svara på detta, haha… Men det är ju varmt, ofta drygt 30 grader och strålande sol. Det brukar dock fläkta en del om man är vid havet vilket är skönt. Men vill du inte ha supervärme är det ju bättre att åka på våren eller hösten, Grekland är superfint!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *