Två enkla pastarätter

Pasta är en av mina absoluta favoriträtter! Perfekt vardagsmat och så går det att variera i ungefär all oändlighet. Här är två pastarätter som jag åt förra veckan och som går väldigt fort att laga.
 
Först gjorde jag en fuskversion av Spaghetti alla Vongole. Jag använde nämligen färdiga musslor på burk och istället för vitt vin fick det bli lite citron och en skvätt grädde. Trots fusket blev det mycket gott och gick supersnabbt att laga.
Jag började med att koka spaghetti al dente. Under tiden fräste jag vitlök och finhackad chili i olja. Sedan tillsatte jag musslorna, grädden och citronen och lät det koka upp. När pastan var klar blandade jag den med såsen och hällde i en skvätt av pastavattnet för att få det krämigt. Sist smakade jag av med salt och peppar och strösslade massor av färsk persilja över. Klart!
 
Mitt andra recept är nästan ännu enklare. Här köpte jag färsk pasta med fyllning av spenat och ricotta som kokades i ett par minuter. Under tiden delade jag bacon i småbitar och knaperstekte. Sedan blandade jag den med den färdiga pastan, rörde i halverade körsbärstomater och bröt ned bitar av mozzarella som fick smälta. Till sist toppade jag med färsk ruccola och nymalen svartpeppar.
Extremt enkelt och väldigt, väldigt gott! Nu sitter jag redan och funderar över vilka pastarätter jag ska laga nästa vecka…

Delta i diskussionen

3 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *