På balkongen

Ni vet förrförra helgen, precis innan valborg? Då när det var så fint och varmt att man nästan kunde tro att det var sommar? Då passade jag på att göra i ordning min balkong!
 
Jag säger balkong för jag tror det är det som förklarar den bäst. Min och mina grannars ytterdörrar ligger nämligen inte i ett trapphus utan vetter ut mot innergården. Och utanför min ytterdörr (på tredje våningen) finns liksom en ganska stor plattform som är ”min” yta. Jag tror denna grej kallas loftgång, googla det om ni inte fattar min konstiga förklaring.
 
I vilket fall så är det min första lägenhet med balkong så jag har varit superpeppad på att göra den fin! På vinden hade jag den här hyllan (Hyllis från IKEA) som inte får plats i min lägenhet nu så den skruvade jag ihop igen och ställde ut. Jag tog även en sväng till IKEA i Kungens Kurva och köpte nya krukor, en murgröna och trädgårdsredskap.
 
Soffan och de röda dynorna hör till lägenheten jag hyr, men jag slängde in ett par kuddar till för att mysa till det lite. Kuddfodralen har jag sytt av tyg från IKEA (det också!) men det var för ett par år sedan. Perfekt ändå att kunna plocka fram sådant man inte använder och ge det en ny funktion.
 
Och nu ja, nu är det bara hoppas att det här evighetsgrå vädret som dragit in över vårt land ska försvinna så jag kan flytta ut mina blommor igen och börja hänga på min balkong. Ser framför mig hur jag ska sitta där harmoniskt hela sommaren med en kaffekopp och ett korsord i handen. Perfekt!

Delta i diskussionen

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *