Girls! Girls! Girls!

 
1 maj. En dag med extra fokus på åsikter, viktigheter och riktigheter. En dag att tänka lite extra på de frågor man håller högt. Som jämställdhet och rättvisa. Idag lever vi i ett samhälle där festivaler i princip bara bokar artister och band med killar – ja, jag kollar bland annat på er Bråvalla och ja, även ni på Gröna Lund har lite att jobba med (för att nämna ett fåtal). Vi lever i ett samhälle där de manliga musikerna premieras högre än de kvinnliga och där merparten av musiken som spelas framförs av just… män. Killar med gitarr i all ära men det finns faktiskt så mycket annat. Så när min kompis Stina hade fest förra helgen valde jag att sätta samman en spellista med bara kvinnliga artister. Fem timmar med allt från Destiny’s Child-nostalgi till min vår-favorit-låt Knäpper mina fingrar. Alltsammans blev till en utmärkt lista som jag nu tänkte dela med er. Slå på shuffle, nu kör vi!

Delta i diskussionen

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *