Fyra vårtecken från helgen

 

1

Solen skiner med bländande strålar utanför mitt fönster. Jag packar ner min pocketbok, en vattenflaska och en stor filt. Beger mig ut på innergården och placerar mig precis intill ett stort hav av vitsippor. Sluter ögonen en stund och andas in vårdofterna. Det är shortsvarmt och en soltrött humla surrar förbi.

2

När jag går från tunnelbanan blir jag omkörd av barn på cyklar. Barn i skor med kardborreknäppning, med glitterhjälm på huvudet och med lagade jeans. De cyklar varv på varv runt kvarteret. Bromsar genom att sätta i hälarna och skrattar sådär högt och somrigt som bara barn kan.

 

3

Det är sen kväll och jag är på väg hemåt. Plötsligt faller jag på en väl dold kant, rakt framstupa och skrapar upp båda knäskålarna. Det blöder och svider och jag känner mig så ung och så gammal på samma gång när jag har rejäla skrubbsår på knäna men tvingas tvätta rent dem själv. Sju eller tjugofyra, jag har sommarben oavsett.

4

Jag öppnar den blå skolådan. Lyfter undan det prassliga papperet och lyfter sakta upp innehållet. Nya kritvita sneakers. Sådana man kommer vara rädd om, kanske en vecka eller två. Sedan inser man att de är omöjliga att hålla helt rena och att hela poängen är att de ska fyllas med märken från trottoarer, gräsmattor och dansgolv.

Fyra vårtecken från min helg. Tänk att vi överlevde vintern i år igen.

Delta i diskussionen

7 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *