Berns Asiatiska

I år bestämde jag mig för att inte skaffa några dumma nyårslöften, istället gjorde jag en lista på saker jag vill göra under året. Platser jag vill besöka, maträtter jag vill äta, saker jag vill testa och så vidare. En sak som stod med på min lista var Äta brunch på Berns Asiatiska. Jag har nämligen suktat efter den ända sedan jag flyttade till Stockholm och jag bestämde att 2014 fick bli året då jag gick loss.
 
Jag tog med mig Filip, bättre brunchsällskap är svårt att hitta! Han har varit hos mig i Stockholm hela helgen så det fick bli en värdig avslutning att bjuda honom på detta.
Första tallriken med sushi, så galet gott! Hade kunnat äta bara sushin egentligen med tanke på hur god den var, men det fanns ju massor annat också att smaka.
Som dumplings, vårrullar, ostron, flapsteak med chilimajonäs, thaiköttbullar, tom ka gai, pankofriterad lax, kycklingspett med jordnötssås, äggnudlar, hoisin-ribs och så vidare i all evighet. Mathimlen!
Mycket nöjd Julia, ett steg närmare matkoman…
Som avslutning fanns det dessertbuffé med exakt allt man kunde önska sig. Pannacotta, crème brûlée, lemoncurd med maräng, chokladmousse, cheesecake, Budapesttårta… ni fattar!
 
Brunchen kostar 355 kr per person och då får man sitta i två timmar vilket är rätt lagom. Priset är ju ganska dyrt men jag tycker absolut det var värt det med tanke på hur mycket gott som fanns att äta, hur bra service det var och hur underbart allt smakade. Kanske inget man gör varje helg men något som är fint att unna sig någon gång per år i alla fall! Efter allt ätande gick vi mätta och belåtna på en välbehövlig långpromenad runt Djurgården i bitande januarikyla. Mycket bra söndag!

Delta i diskussionen

7 kommentarer

  1. Vilken mysig dag i kalla januari!
    Hej förresten, Julia!
    Det är så att jag skulle vilja ha lite tips av dig.
    Jag och min pojkvän ska åka ner till Sthlm i slutet på månaden och skulle vilja veta om du vet av nått bra och mysigt café samt restaurang som inte kostar en förmögenhet att äta på? Vi båda är studenter.
    Tacksam för svar! 🙂

  2. Men åh! Ser ju galet gott ut! Har förresten precis hittat hit till din blogg och gillar den massor!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *