Pre-jul-sallad

Såhär dan före dan före dopparedan tycker jag det passar bra att äta något som inte är julmat, just för att man ska hinna bli extra laddad på Janssons frestelse, köttbullar och gravad lax. Därför lagade jag den här salladen med sötpotatis, granatäpple och rödkål som jag helt enkelt döpte till pre-jul-sallad. Inspirationen är hämtad från ett recept jag hittade på Pinterest men sedan modifierade jag det en del så det skulle passa mig.
 
Jag började med sötpotatisen, två stora potatisar räckte bra till 3-4 portioner. Egentligen ska man ugnsbaka dem men då jag inte hade tillgång till att göra det körde jag mina i stekpannan med lite salt och peppar tills de fått fin färg. Då och då hällde jag också på en skvätt vatten som fick koka in. Under tiden sötpotatisen blev klar (ca 15-20 minuter) passade jag på att strimla en bit rödkål, hacka en röd paprika, skiva 10 cm purjolök och blanda i några nävar bladspenat. Sedan bankade jag ur kärnorna ur ett granatäpple och pressade över saften. När sötpotatisen var klar lät jag den svalna något och sedan byggde jag min sallad med sötpotatis i botten, salladsblandningen ovanpå och tillsist lite fetaost på toppen. Väldigt enkelt och supergott såhär några dagar inför jul. Pluspoäng för de fina färgkombinationerna också, älskar färgglad mat!

Delta i diskussionen

3 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *