Quinoasallad med mango, svarta bönor och räkor

Då och då händer det att jag försöker vara en sådan där duktig person som skriver matlista och storhandlar. För faktum är ju att det är rätt praktiskt att veta vad man ska laga för mat när man kommer hem från jobbet och dessutom har alla ingredienser i kylskåpet. Så en av rätterna jag planerade in denna vecka var quinoasallad med mango, svarta bönor och räkor. Det både ser och låter mer avancerat än vad det är, sådant gillar jag! Receptet jag utgick från hittade jag här på arla.se men jag ändrade lite efter egen smak.
 
 
Du behöver:
500 g räkor med skal
1 dl quinoa
2 nävar blandad sallad
1 burk (400 g) svarta bönor
1 st röd chili
1 mango
½ lime
färsk koriander
 
Gör så här:
Koka quinoan enligt anvisningarna på paket, det tar ca 15 minuter. Skala räkorna under tiden. När quinoan är klar, häll av överflödigt vatten och låt den svalna. Skölj de svarta bönorna och lägg i en skål. Kärna ur och dela chilin i små bitar, tärna mangon och hacka koriander. Blanda allt tillsammans med bönorna och pressa över limesaft. Varva sedan quinoa, sallad och bönblandning på tallriken. Toppa med räkorna och lite mer koriander. Klart!

Delta i diskussionen

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *