Min höstplan

Som ni kanske förstått så är jag inget vidare fan av hösten. Eller snarare är det så att jag älskar sommaren så himla mycket att jag inte kan låta bli att känna mig lite uppgiven när den tar slut. För då är det ju liksom så långt kvar tills den kommer tillbaka igen… Så, för att råda bot på min höstuppgivenhet har jag gjort en liten plan som ska få mig att må bättre. Jag ska helt enkelt försöka bli lite snällare mot mig själv och få lite mer ordning på allt. Från och med nu och en månad framåt ska jag alltså försöka bli en ännu bättre Julia och jag tänkte göra ungefär så här:
 
Jobb
Bli bättre på att släppa jobbet när jag går därifrån och låta bli att kolla jobbmailen så mycket under kvällen, exempelvis innan jag somnar (vilket är en extremt dålig vana eftersom det ändå inte är någon poäng att svara på mail vid midnatt). Sedan tänkte jag också bli bättre på att gå hem från jobbet i tid. Just nu har jag nämligen en tendens att stanna kvar onödigt länge bara för att det är så trevligt där, men då hinner jag ju inte göra någonting på kvällen sedan eftersom jag kommer hem så sent.
 
 
Mat
Jag gillar ju att både laga och äta mat så detta ska jag verkligen försöka lägga tid på. Dels att göra ordentlig mat från grunden och dels att testa massor av nya recept (jag tar gärna emot tips!). Jag har tänkt att mina ledord ska vara: efter säsong (så mycket färskt som möjligt), mycket ekologiskt (och gärna närproducerat) och vegetariskt (minst hälften av rätterna jag lagar själv ska vara vegetariska). Utöver det tänkte jag försöka undvika att äta massor av sötsaker i veckorna och istället spara det till helgerna. Dels för att jag vet att mitt blodsocker inte mår bra av att åka berg-o-dal-bana jämt och ständigt och för att det smakar så mycket godare om man inte äter det varje dag.
 
Träning
Träning är en av grejerna jag känner mig mest peppad på men just nu tror jag att jag lyckats överanstränga min höftled (för typ åttonde gången, så störigt!) så det är små steg som gäller här. Fokus nu blir att bli av med det onda genom att vila, stretcha och bygga upp musklerna och sedan när problemet lagt sig ska jag börja träna ordentligt igen. Dels fortsätta springa själv som jag gjort en del den senaste tiden men också testa några nya träningsformer. Jag är lite sugen på yoga, cross (löpning och styrketräning utomhus i grupp) och vanlig löpning i grupp. Vi får se vad det blir, först bli ordentligt hel i kroppen!
 
 
Kultur
I min kulturplan har jag med att jag ska gå på musuem minst en gång, gärna två eller kanske ännu fler. Jag är nämligen sugen på både Naturhistoriska, Millesgården och Moderna Museet. Dessutom tänkte jag försöka upprätthålla mitt bokläsande som jag kom igång med under sommaren, gärna på bekostnad av lite mindre internet-tid (lägger tillräckligt med timmar där ändå). På min att göra-lista står också att hitta fler mysiga ställen i Stockholm att vara på under hösten. Som bra caféer jag ännu inte upptäckt, mysiga parker att promerera i och så tänkte jag leta upp mitt närmsta bibliotek och fixa ett lånekort också.
 
Övrigt
Annars vill jag också hinna vara så mycket med Filip som möjligt. Det blir ju rätt svårt när vi bor i olika städer och han dessutom är bortrest en del, så därför gäller det att verkligen ta vara på de dagarna vi får. Jag vill också hinna avsätta ordentligt med tid för att träffa alla fina vänner och passa på att göra saker tillsammans. Kanske laga middag hos varandra, göra något kreativt, gå på bio eller vad som helst. I övrigt så vill jag bara försöka ha en så kreativ höst som möjligt med massor av pyssel och tillfällen att samla inspiration. Mitt sista mål är att boka in en eller flera roliga grejer som händer i oktober och november så jag har något kul att se fram emot!
 
Så låter min höstplan. Det är ju inget jag lovar att följa till punkt och pricka, men mest små idéer på hur min höst kan bli ännu roligare och bättre. Har ni någon egen plan som ni följer?

Delta i diskussionen

3 kommentarer

  1. Din höstplan är verkligen fantastiskt bra! Till och med helt perfekt! Jag har en plan men inte så utförlig som din, det här inspirerade mig verkligen till att definiera mer vad min plan faktiskt ska innebära mer konkret! Nu är det bara att försöka följa planen! Lycka till till dig och mig! Go us!

  2. Låter som en jättebra plan! Om du klickar dig in på min blogg, så har jag med inspiration från dig gjort en egen höstplan. Tack för att du gav mig idén!
    Hoppas att du mår bättre efter sjukhuset! Akta dig för blåvalen! Kram<3

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *