Blomkålssoppa

Den bästa maten för att värma sig under kyliga höstdagar måste ju vara soppa. Här om dagen lagade jag en superenkel och väldigt god blomkålssoppa som jag varmt kan rekommendera. Receptet på den hittade jag hos bästa inspirationsbloggen Mokkasin.
 
Du behöver:
Smör
½ blomkålshuvud, hackat i små bitar
4 potatisar, skalade och delade i små bitar
½ gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
6-7 dl grönsaksbuljong
1 dl grädde
salt
svartpeppar
persilja
 
Gör så här:
Smält smör i en kastrull och fräs löken, blomkålen och potatisen däri. Häll över grönsaksbuljongen och krydda med salt och peppar. Låt koka i 10 minuter. Häll i grädde och persilja och låt koka i 5 minuter till. Mixa soppan med en stavmixer och servera sedan. Klart!

Delta i diskussionen

7 kommentarer

  1. Mums, älskar soppa. Speciellt på hösten då det är säsong för rotfrukter och annat gott 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *