Sommarläsning

Något av det bästa med sommaren är ju att man får mycket mer tid över till läsning. Jag har bunkrat upp med ett gäng pocketböcker den senaste tiden. Jag tycker det är så kul att köpa just böcker och älskar Akademibokhandeln där man får köpa 4 pocket för 3. Nu har jag försökt börja blanda nya böcker med klassiker och några mer fackböcker. Så här är min sommarläsning. Några har jag läst och andra har jag kvar, så fullständiga recensioner blir det inte, men en del tips!

 

1. Nicole Krauss – Det stora huset
Nicole Krauss bok Kärlekens historia gillade jag mycket när jag läste den så därför blev jag sugen på att köpa denna. Jag har inte hört så mycket om den innan men hoppas att hennes goda skrivsätt och berättande återkommer även här.

2. Françoise Sagan – Bonjour tristesse
Den här lilla klassikern läste jag på stranden i Italien. Perfekt semesterläsning, en lättläst och trivsam liten bok.

3. David Nicholls – En dag
Det här känns som en ny bok man ”ska ha läst”. Jag tror det kommer bli en riktig bladvändare som passar fint på stranden.

4. Hjalmar Söderberg – Den allvarsamma leken
Söderberg är en av mina absoluta favoritförfattare och den här boken är en favorit som jag kände att jag ville ha i min samling. Läs den om ni inte redan gjort det! Kolla också in Doktor Glas och Martin Bircks ungdom, de rekommenderas varmt!

5. Karolina Ramqvist – Alltings början
Den här boken har jag sett figurera i olika bloggar och jag har läst mycket gott om den. Därför har jag ganska höga förväntningar på den och hoppas att den är bra! Den får följa med till skärgården.

6. Caitlin Moran – Konsten att vara kvinna
I Morans bok tar hon upp exempel på hur det är att vara kvinna, från att hon var liten till att hon vuxit upp. Hon lyfter exempel på hur feminismen behövs och hur den kan påverka. Jag önskar att jag kunde hylla den här boken lika varmt som alla andra men faktum är att den stör mig lite. Trots det tror jag att den är viktig läsning för många och den är enkel att ta till sig.

7. Haruki Murakami – Vad jag pratar om när jag pratar om löpning
Det här är en bok med små essäer och tankar om löpning. Jag tänkte ha den som kompletteringsläsning till en vanlig skönlitterär bok. Att ta upp och läsa något kapitel då och då helt enkelt och förhoppningsvis inspireras.

8. Gun-Britt Sundström – Maken
Jag vet att jag hittade ett tips om den här boken på en blogg någonstans men nu kan jag inte minnas var. I alla fall känns det som en riktig klassiker och jag är nyfiken på den!

9. F Scott Fitzgerald – Den store Gatsby
Såhär i filmtider känns den här boken högaktuell och faktum är att jag köpte den mest för att få läsa den före jag såg filmen. Och glad är jag för att jag gjorde det, för boken är så mycket bättre om du frågar mig.

10. Jonathan Safran Foer – Äta djur
Safran Foer är ytterligare en favoritförfattare men den här boken har jag dragit mig lite för att läsa. Dels för att det är mer av en faktabok och dels för att ämnet besvärar mig lite, även om det är riktigt intressant. Jag har läst ungefär halvvägs nu och kan konstatera att det är en lite jobbig men hemskt intressant bok som verkligen alla borde läsa, oavsett om man äter kött eller ej.

Delta i diskussionen

4 kommentarer

  1. Haha gillar att vi har typ exakt samma boksmak! En del av böckerna har jag läst och resten har jag på min "att läsa"-lista

  2. Kommer ihåg att jag först var lite besviken på Det stora huset när jag läste den (Kärlekens historia sätter ju inte ribban lågt precis..) Men den var verkligen värd att ge en chans i alla fall!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *