Rabarberpaj

Sommarens bästa efterrätt, näst efter jordgubbar och grädde, måste ju vara paj! Det går att svänga ihop på nolltid och kan dessutom göras i massor av olika varianter. Äpplen, blåbär eller rabarber är några av mina favoriter. Idag har jag gjort en rabarberpaj som ska få följa med på kvällens grillning och serveras tillsammans med vaniljsås.
 
Jag använde ca 500 gram rabarber som jag skalade och skar tunt i bitar. Det lade jag i en smord pajform och toppade med lite socker och kanel. Sedan strödde jag en smuldeg över, gjord på 150 gram smör, 4 tsk socker och 3 dl vetemjöl (om man vill kan man byta ut 1 dl av mjölet mot havregryn om man har det hemma). Till sist gräddade jag allt i ugnen på 200 grader i ca 25 minuter. Klart!

Delta i diskussionen

3 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *