Hongkong del I

Hongkong är lite för roligt för att hinna med regelrätta blogguppdateringar. Dagarna är fullspäckade från morgon till kväll och överallt finns massor av nya spännande saker att upptäcka. Men här är lite bilder från de första dagarna i alla fall!

 

Den allra första dagen landade vi på eftermiddagen efter en tolv timmar lång flygresa, supertrötta och slitna men väldigt glada över att vara framme. Efter rundvandring på hotellet där Stinas föräldrar har sin lägenhet (som vi bor i) begav vi oss direkt till den tillhörande spa-avdelningen. Här på bilden ovan är utsikten från lägenhetens sovrum.
Efter sol, bad, ångbastu och en lång dusch kände vi oss genast lite piggare och gick för att äta middag. Vi satt ute på piren och åt en god sallad samtidigt som vi blickade ut över vattnet. Sedan åkte vi till en bar vid namn Feather Boa som ligger helt dold bakom stängda dörrar. Därinne fick man inte fota men de hade superfin inredning med kristallkronor, tavlor med guldramar och brokadsoffor. De var kända för sina strawberry daquiris med chokladkant som vi självklart smakade. Sedan återvände vi hemåt och somnade som stockar tack vare vår jetlag.
Nästa dag vaknade vi hyfsat utvilade och gjorde oss redo för en utflyktsfredag. Vi började med att ta färjan över från vår stadsdel Tsim Sha Tsui till Hongkong-ön.
Mitt utmärkta resesällskap: Stina!
Och här har vi Hongkong som jag stolt visar upp.
Utflyktsmålet var The Peak, ett högt berg (som ni kan se på första bilden) där man har utsikt över hela staden. Uppe på toppen finns en slinga på ungefär tre kilometer som man kan gå vilket vi gjorde. 
Hongkong är verkligen varmt på sommaren, denna dag var det soligt, 35 grader varmt och en luftfuktighet på cirka 80%. Det känns ungefär som om man är konstant nyinsmord i bodylotion för allt blir liksom klibbigt…
Det var i alla fall en väldigt fin promenadväg, fylld med grönska, vattenfall och utsiktsplatser.
Hongkong från ovan.
Och igen! Ni förstår hur varmt och fuktigt det är när ni ser allt dis va? Efter denna extremt varma utflykt tog vi en bergbana ner igen och gick i lite butiker för att svalka oss.
Senare på kvällen hade Stinas pappa (som är kvar här över sommaren och jobbar) bokat in honom, Stina och mig på spansk vinprovning. Vi åt en supergod avsmakningsmeny med åtta rätter men jag kom ihåg att fota först vid desserttallriken. Jaja, gott var det i alla fall!
Och sedan gick vi ut och hamnade i någon slags helgfestival vilket betydde att det var fullt av folk och fest överallt – kul! Det var första dagarna i Hongkong, mer kommer senare!

Delta i diskussionen

4 kommentarer

  1. AH älskar detta! Underbar utsikt aaahhh alla små söta båtar åh. Superkul att se! Så fina bilder också.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *