Godispåse

Jag hittade de här godispåsarna i butiken Material igår och var tvungen att köpa dem. Det gav mig så otroligt starka barndomsminnen. Känslan av att vara sju år igen. Att stå i den långa kön till kiosken med en tiokrona brännandes i fickan. Och sedan omsorgsfullt få välja bland sura remmar och färgglada klubbor samtidigt som påsen fylldes. Att fråga mannen i kiosken ”hur många kronor har jag kvar?” och sedan välja några bitar till. Därefter lämna luckan med en fylld påse och känslan av att vara rikast i världen.
 
Tänk att lite färg och form kan skapa så starka minnen! Kommer ni ihåg de här godispåsarna lika väl som jag?

Delta i diskussionen

9 kommentarer

  1. åh, så sant! verkligen nostalgi på hög nivå 🙂 så sant det du skriver med: "hur mycket har jag kvar att handla för?" 😀 haha, minns det så väl..

  2. Amen åh! Till och med jag som nog egentligen är för ung för att vara nostalgisk (17, är ju inte ens "vuxen" än) minns när man köpte smågodis på simhallen i de där påsarna.

  3. åh ja! kiosken på lilla badstället, fotbollscuperna och den där brännande guldtian i höger barnhand. åh.

  4. Nostalgi på hög nivå. Minns fortfarande när man hade veckopeng, och jag och min syster åkte till badhuset tillsammans med mamma. Så stod man där och bestämde sig för olika smågodisar i kiosken efter en simtur! Oj oj oj… 😀

  5. Om jag gör! Tror jag stod och köade på samma ställe, som sjuåring och frågade samma man hur mycket pengar jag hade kvar medan den exakt likadana påsen fylldes på. Enda skillnaden var att jag hade en femma (i pappersformat) att handla för)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *