Rom, del I

Nu är jag hemma i Stockholm igen efter några fantastiska dagar i Rom. Jag har haft en så himla trevlig och bra semester på alla sätt och vis, här kommer lite bilder från första dagen!
 
Enligt väderprognosen skulle det regna lite i Rom på fredagen och det gjorde det också, men det var innan jag landade. Ibland är det faktiskt tur att ens plan råkar bli en timme försenat för då slipper man åska och skurar. Istället möttes jag av strålande sol så jag köpte mig en jordgubbsmilkshake och drack den utanför flygplatsen.
Här var min utsikt under tiden jag väntade på att bli upphämtad. Inte fantastisk på något sätt och vis men ändå så mycket semester. Jag älskar känslan av att kliva ut från flygplatsen och mötas av ett nytt land. Solen, värmen, trafiken, ljuset, lukten, färgerna… allt! Så här satt jag och insöp det i några minuter innan Filip, Jacob, Ella och Rasmus kom i bilen och hämtade mig.
Vi åt lunch i golfrestaurangen först och åkte sedan förbi mataffären och handlade lite. Efter det satte vi oss på terassen i solen och bara njöt. Är inte detta livet? Ens vänner samlade på en terass i solen – jo, det är det.
Rasmus och Jacob
Här någonstans började jag säga mitt eviga ”Nu mår man!” (med mycket eftertryck) som jag uttrycker varje gång jag trivs alldeles extra bra. Jag tror jag sa det ungefär en gång i timmen denna semester…
Framåt kvällen gjorde vi oss i ordning och åkte in till Rom. Där åt vi på restaurangen La Botticella som ligger i området Trastevere. Vill ni äta på ett riktigt mysigt och genuint italienskt ställe så måste ni gå hit! Det kryllar ju av restauranger i Rom men det är svårt att veta vilka som är bra eller inte då de flesta ser likadana ut. Detta ställe rekommenderar jag dock varmt! Giulia som äger det är så snäll och lagar helt underbar mat. Vår pasta vongole som vi beställde in var fantastiskt god!
Min bästa Filip! Jag råkade lova Giulia att nästa gång jag kommer och äter hos henne måste jag vara förlovad. Hm, vi får väl se hur det hinner bli med den saken, haha. Tillbaka till restaurangen vill jag i alla fall!
Efter en fin middag begav vi oss till Bar del Fico som är en bar & restaurang som ligger vid ett torg. Där brukar det vara så mycket folk att torget är helt fullt, men det är ju det bästa med Italien, det spelar ingen större roll om man är inne eller ute. I vilket fall så spelar de bra hiphop och blandar (nästan lite för) starka drinkar.
Fina Ella på Bar del Fico. Framåt ettiden tog vi en taxi hem till golfbanan och hotellet eftersom de flesta av oss hade gått upp vid 4-5-tiden på morgonen och hade svårt att hålla gäspningarna tillbaka. Därmed var den första dagen i Rom slut!

Delta i diskussionen

12 kommentarer

  1. Jätte fina bilder, rom har alltid varit en av mina dröm resor, dock har det aldrig blivit av, lyckas alltid åka någon annanstans !

  2. Lustigt, jag har det senaste halvåret börjat använda uttrycket" Nu mår man!" också. Sa det nästan en gång om dagen när jag var ute och reste i Asien med min kille. Himla bra uttryck i alla fall!

  3. Hej Julia! Jag hittade din blogg häromdagen och måste bara säga att jag gillar den jättemycket! Himla fina bilder också. Är det dyrt att åka till och i Rom? 🙂

    1. Hej! Vad kul att höra! Jag betalade ca 2000 kr för flyg tur och retur till Rom men det går att hitta billigare biljetter också om man är flexibel med datum. I själva staden skulle jag säga att vissa saker kostar som i Sverige, andra är lite billigare. Det beror helt på vad man vill göra och vilka alternativ man väljer, finns både billigare och dyrare! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *