Den stora sommarlistan

Mina planer för sommaren
Jag har semester nästan hela juli. Då ska jag åka till skärgården i några dagar med familj och vänner som vi gjort årligen sedan 70-talet ungefär. Och sen ska jag åka till Hongkong i åtta dagar med bästa Stina. Det kommer bli galet bra! Förhoppningsvis kan jag och Filip åka iväg på någon liten resa också om vi kan matcha våra lediga dagar (många golftävlingar under sommaren ju). I juni och augusti kommer jag jobba men jag tänker hänga ute varenda solig kväll och göra roliga saker på helgerna. Mest i Stockholm men en del i Norrköping också är planen. I början av juni ska jag på bröllop dessutom och sen lutar det åt Way Out West i augusti. Många bra planer och en del ofärdiga!


Bästa sommarstället

Måste nog säga Skeppsgården, den stora gården i Misterhults skärgård dit vi åker varje sommar. Det blir liksom ingen riktig sommar om jag inte varit där.

Favoritblomman
Vitsippor, men de blommar ju redan nu på våren. Så under sommaren är det nog blåklint.

Här badar jag helst
I havet (om det inte är för kallt). Älskar salta hav, vågor och sandstränder. Annars är ju poolen hos mina föräldrar rätt okej också.

Bästa sommarplågan genom tiderna
Den första jag minns (och sjöng) var nog När vi gräver guld i USA men om den är bäst har jag nog svårt att säga…

 

Det här lyssnar jag på i sommar
Ted Gärdestad, alltid, men inte bara de uttjatade hitsen. Så många Sommar i P1 som möjligt. Tomas Andersson Wij. Blandskivor som spelas i en bil med nedvevade rutor när man åker på roadtrips.

Det här tittar jag på i sommar
Helst inget för då betyder det ju att det är dåligt väder och att man sitter inne. Men kanske lite på fotbolls-EM och ner i någon bok.

 

Favoritdoft
Solmogna jordgubbar, hud som luktar sol och saltvatten, sommaregn mot varm asfalt, nyklippt gräs…

Den ultimata sommardagen
Vaknar upp hemma hos mamma och pappa och man kan liksom känna att det kommer bli en varm och fin sommardag bara av att titta på rullgardinen. Jag går upp och äter frukost ute på altanen. Sitter kvar där och solar, tar ett dopp eller två, läser en bok och lyssnar på sommarpratarna. Pappa föreslår att vi ska äta glasslunch på Smultronstället i Söderköping, ingen säger emot. Vi kör dit och jag får åka i den nedcabbade gamla sportbilen med vinden fladdrandes i håret. På eftermiddagen möter jag upp Filip som spelat och vunnit en golftävling. Vi träffar ett gäng fina vänner och grillar tillsammans. Sedan hamnar vi ute på någon bar. Det är fortfarande så varmt att man kan vara barbent och sommarkvällen känns oändlig.

 
Lista lånad från HanaPee

Delta i diskussionen

2 kommentarer

  1. Du ska resa till Hongkong?! Vaaaa! Jag kommer inte vara här då, men det är ändå kul och spännande att du ska vara i området! Jag åker till Sverige i juni, så det skulle vara kul att ses då! 🙂
    Catherine

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *