Cannelloni med spenat & svamp

Här om veckan åt jag middag med mina arbetskamrater och då blev jag bjuden på en extremt god cannelloni som var fylld med svamp, spenat och färskost. Sedan dess har jag inte riktigt kunnat släppa den så i onsdags bestämde jag mig för att försöka tillaga den själv. Då jag inte hade något recept fick det bli lite på fri hand, men eftersom resultatet blev riktigt gott tänkte jag dela med mig av hur jag gjorde till er!
 
Till fyra stora portioner behöver du:
15 st champinjoner
1 paket fryst bladspenat
1 paket (200-300 g) färskost
8 st färska lasagneplattor
1-2 st vitlöksklyftor
3 dl riven parmesanost
2 msk smör
2 msk vetemjöl
5 dl mjölk
salt och svartpeppar
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta champinjonerna och skiva dem tunt (jag brukar använda sidan på rivjärnet som ser ut lite som en osthyvel). Fräs bladspenat och champinjoner i smör i en stekpanna tills det fått lite färg. Krydda med vitlök, salt och svartpeppar. Rör i färskosten och låt det bli varmt. Fördela fyllningen på lasagneplattorna. Rulla ihop dem från kortsidan och dela rullen på mitten. Lägg pastarullarna i en ugnssäker form. Gör en bechamelsås genom att börja med att smälta 2 msk smör i en kastrull. Rör ner vetemjöl och tillsätt mjölk. Låt det koka i 3 minuter under omrörning. Smaka av med salt. Fördela såsen över cannellonin och strö över riven parmesanost. Tillaga i mitten av ugnen i 20-25 minuter. Under tiden, gör en god sallad att servera till. Klart!

Delta i diskussionen

10 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *