Lucka 1

Emily som skriver en av mina favoritbloggar har kommit med en bra idé såhär i juletider. En sorts advents-blogg-kalender med ett temainlägg för varje dag, ända fram till julafton. Jag ska göra ett försök att hänga på, och även om det kanske inte blir varje dag så blir det i alla fall några gånger fram till jul. Nu kör vi!
Dagens rubrik

Berätta om dig själv

Mitt namn är Julia. När jag var liten bestämde jag att om jag någon gång skriver en bok ska det stå Julia H. K. Eriksson på omslaget. H och K kommer från mina mellannamn och jag ville att det skulle stå så mest för att mitt ganska vanliga och svenska namn skulle låta lite mer spännande. Nu har jag inte skrivit någon bok än och har ingen på gång heller, så vi får väl se om jag får uppfylla mina barndomsdrömmar någon gång. I vilket fall, jag är 21 år gammal och bosatt i Norrköping. Här bor jag i en lägenhet tillsammans med min sambo Filip (som dock är ute och far lite titt som tätt) och jag trivs alldeles utmärkt för det mesta. Jag studerar Grafisk design & kommunikation på Linköpings universitet, fast på campus Norrköping. Med andra ord så har jag tre minuters gångväg till skolan vilket är alldeles perfekt. Särskilt eftersom jag är uppväxt en bit ute på landet där det knappt gick några bussar och man hela tiden var beroende av att bli skjutsad eller passa tider.

När jag inte går i skolan så ägnar jag mig åt en hel del andra saker. Bland annat så jobbar jag lite. Dels jobbar jag en del som dj, mest på Puls och Hugo som är två av Norrköpings största klubbar. Sedan driver jag också ett eget företag där jag främst säljer tygpåsar (som ni säkert har märkt av här på bloggen) men jag tar också lite andra designuppdrag och så via det företaget. Jag är också involverad i en del saker i skolan såsom studentreklambyrån Kindergarden och tidningen för studenterna på tekniska högskolan där jag skriver krönikor. Utöver detta tycker jag om att umgås med mina nära & kära, göra kreativa små projekt, äta god mat och så försöker jag träna också.

Min mamma har ibland hävdat att jag är lat, men det tycker jag faktiskt inte stämmer så bra. Däremot är jag väldigt bekväm av mig. Jag gillar att ha det bra, älskar att vara inomhus och tycker om fina saker. Att behöva kissa i skogen, ha praktiska byxor och bära runt på matsäck som bli kladdig med oboy som rinner ut i ryggsäcken gillar jag inte alls. Däremot älskar jag att resa och upptäcka nya platser! Jag kan vandra hela dagar i storstäder, njuter av att vara på flygplatser (för jag får den där härliga resa iväg-känslan i magen) och jag älskar att se havet. För mig finns det inget borta bra, men hemma bäst, för mig är det precis tvärtom. Jag mår dåligt när allting blir för monotont och vardagligt, jag måste få resa iväg lite då och då och min målsättning är att jag ska kunna göra det ännu mer i framtiden.

Jag skulle kunna berätta om mig själv i en halv evighet, men jag sparar nog det till en annan gång, eller till den där boken skriven av Julia H. K. Eriksson. Men innan jag slutar tänkte jag bara lägga till några saker. Jag älskar sommaren av hela mitt hjärta (alldeles för mycket egentligen för att bo i ett så vintrigt land som Sverige). Det allra godaste jag vet är glass. Jag tycker hemskt mycket om bokstäver. Och jag skulle inte kunna leva en dag utan musik i mina öron!

Delta i diskussionen

7 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *