Printing Tryckbar


En dag i början av maj fick vi i Tryckbar en något galen idé om att göra en presentationsfilm om oss i stop motion-format. Men inte någon simpel 30 sekunders-grej med enkla bilder och tråkig text, nej, en film som utspelar sig i mac-salen i skolan. Med tangentbordsstuds, regnbågar som rinner ut ur datorn, konfettiregn och paraplyhopp. Sagt och gjort, vi började fota oss mot en vit vägg i olika poser. Sedan klippte vi ut 80 stycken små pappersdockor av oss själva som vi använde oss av under hela skapandet. I en vecka ägnade vi flera timmar om dagen åt att bara fotografera och flytta dessa små pappersdockor några millimeter åt höger och några millimeter åt vänster. Till slut var alla bilder klara och då återstod bara en hel sommars redigering. Ett helt galet projekt som tagit oss (och framförallt Fredrik som jobbat hårdast) en mindre evighet och som resulterade i 3 minuter och 33 sekunders film. Men bra blev det och jag hoppas att ni gillar den!

Klicka gärna in här så kan ni se det i HD-format, vilket rekommenderas! Och om någon undrar vilka låtar vi använt oss av så är det Slagsmålsklubben – The Worlds Welcomes Fame och Those Dancing Day – Those Dancing Days.

Delta i diskussionen

13 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *