Tyskland dag 5

Sista heldagen i Tyskland och väderprognosen utlovar regn, regn och regn. Vad gör man då?Jo, först gick vi på museum. Tutankamon-utställning vilket var både intressant och spännande.

Sen fikade vi på Julius Meinl. Jag drack världens godaste capuccino och åt chokladmoussebakelse.


Rätt vad det var så valde solen att titta fram ändå. Det passade bra för en båttur i Hamburgs gigantiska hamn.

Sedan framåt kvällen började våra magar kurra så då googlade vi fram Hamburgs bästa indiska restaurang och tog tunnelbanan dit. Där åt vi onion bahji, papadums, naanbröd och lammgryta tills vi knappt kunde resa oss från bordet.
Mätta och belåtna begav vi oss mot ett miniatyrmuseum. Det är alltid så mycket folk och långa köer där så vi valde att gå dit på kvällen istället då det är mycket lugnare. Muséet är i alla fall helt enormt och fyllt med massor små miniatyrstäder. Bland annat kan man se Tyskland, Schweiz, Norge, Sverige och USA uppbyggt med små, små figurer och mängder av hus. Då och då blir det också natt på muséet och alla små lampor tänds! I flera timmar gick vi runt och kikade på allt smått innan vi trötta tog oss mot hotellet igen.

Och därmed var sista Tysklandsdagen klar och nu är semestern slut!

Delta i diskussionen

4 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *