Tyskland dag 1


Idag har jag nästan bara åkt bil. Först massor genom Sverige.

Sen några mil genom Danmark.
Min syster Vendela satt och stickade tumvantar hela vägen. Jag satt och kollade på Glee-avsnitt på min MacBook.
Hippie vs hipster liksom, fast på ett bra sätt!

Till slut var vi äntligen framme i Tyskland och Hamburg! Men innan dess åkte vi lite färjor och stod i kö på motorvägar och sånt som man gör för att komma hit.

Och så en liten anekdot med tillhörande bild också innan jag somnar, eftersom vi är Familjen Kaos och det alltid finns något att skratta åt när vi är i farten:

Vi kommer fram till hotellet ganska sent på kvällen och checkar in, kollar rummen och tar det lugnt en stund. Sedan bestämmer vi oss för att få tag på något att äta för vi är lite småhungriga. Efter mycket tvekan hamnar vi i en mataffär och där bestämmer vi (efter ännu mer tvekan) oss för att köpa lite kräftröra och nybakt bröd. Problemet är bara att klockan nu är 21.48 och mataffären stänger vid 22. Med andra ord är inte utbudet av nybakt bröd särskilt stort och när vi väl kommer fram till brödhyllan ser vi hur ett butiksbiträde slänger en dammtrasa på den sista limpan innan hon kaserar den. Det är med andra ord inte läge att gå fram och på knagglig tyska be om att få köpa den. Nej… Så en smula uppgivna börjar vi leta efter något annat bröd. Till slut inser vi att det enda som går att finna i hela affären är några djupfrysta baguetter. Och vad gör vi då? Jo, vi köper baguetterna, tar med oss allt upp på hotellrummet och tinar de lätt med hjälp av hårtorken. Riktigt smakrikt och en måltid vi sent kommer glömma!

Delta i diskussionen

4 kommentarer

 1. tjenare tjenare!

  Hittade din blogg via " bloggtrafik " du är ju medlem där, kul att hitta lite nya bloggar så slänger in lite kommentar på bloggarna..

  Jo jag marknadsför just nu min blogg för att flera ska hitta min blogg, och jag skriver inte om mitt personliga liv bara ( som dom flesta ) utan jag designar bloggar gratis och ja jag har ca hundra beställningar så nog går det bra men vill endå att flera ska hitta hit, så undrar om du skulle kunna skriva ett inlägg där du tipsar om att jag designar bloggar gratis och ger bloggtips eller om du kunde länka mig i din blogg eller så i menyn?

  Om du gör något av det och säger det så lägger jag gärna till dig i min rekomendations kategori i bloggen! ( du får gärna rösta om vad du tycker om min blogg.. vore kul att få lite åsikter.. du röstar på mitt bloggbetyg på den runda knappen med stjärnorna som finns en bit ner i min meny )

  förlåt för att jag störde med en reklam kommentar, men vore kul om folk fick se att det finns en blogg som gör gratis designer för att hjälpa små bloggar m.m

  Ha det. // robin hood.

 2. Åh vad jag älskar er, min egen Korvsjö-släkt! Ni är så bäst och förgyller min tillvaro massor. Hoppas brödet smakade och ha en fortsatt trevlig semester i Hamburg. Ser fram emot att läsa om era äventyr. Kram Ulrika

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *