Tre boktips

Ni brukar ju gilla boktips så här kommer tre stycken på en gång!

Fjärilen i min hjärna – Anders Paulrud Den här boken handlar om döden, eller väntan på döden. Jag förstår egentligen inte hur man kan sätta ord på något så komplext men Anders Paulrud kunde verkligen det. Varje ord i den här boken känns så genomtänkt och välplacerat, meningarna lever och rör sig. Allting är uppdelat i små stycken och det gillar jag, för om man vill kan man utan problem sträckläsa hela boken på bara några timmar, eller så kan man dela upp det och läsa lite i taget. Fjärilen i min hjärna är en välskriven och vemodig bok som jag absolut rekommenderar. Nästa gång jag besöker biblioteket måste jag låna mer böcker av Anders Paulrud.

Majas morsas kompis sambo – Katarina Kieri Det här är en liten samling av elva noveller som alla hänger samman på något finurligt och underligt sätt. Man får läsa om kärlekshistorier, sammanbrott, svek och längtan i en fin blandning. Det är en lättläst bok men den är långt ifrån tråkig för den sakens skull. Jag gillar när man snabbt kommer framåt, när man vänder blad utan att tänka på det för man bara måste få veta vad som händer på nästa sida. Vips så har det gått två timmar och boken är slut. Det är nästan så att jag önskar att jag inte läst den än bara för att kunna känna samma läsupplevelse igen.

Hey Dolly – Amanda Svensson Det finns en sak som jag irriterar mig lite på (men det handlar bara om ren skär avundsjuka, jag vet) och det är människor som är i min ålder ungefär och redan hunnit göra stora saker. Släppt en skiva, skrivit en hyllad roman, gett ut en egen tidning, hållit tal i riksdagen och sånt. Därför blir jag lite irriterad när jag läser den här boken, för Amanda Svensson som skrivit den var bara 20 när den gavs ut och boken är ändå så otroligt bra. Den handlar om Dolly, hennes tråkiga pojkvän och hennes lite underliga vänner. Man får ta del av hela hennes värld och tankar på ett både underhållande och lite mörkt sätt. Dolly säger precis vad hon tycker, gör för det mesta som hon vill och är alltid på gränsen till lite för mycket. Men på ett sätt som jag gillar och som träffar mitt i prick. Läs, läs, läs!


ur Hey Dolly av Amanda Svensson

Delta i diskussionen

5 kommentarer

  1. Julia: Ja, det är de också!

    Misha: Eller hur! Var tvungen att sätta en post-it på den sidan. 🙂

    Bea: Haha, jag vet! Läs läs!

    Hannah: Gör det, den är bra!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *