I mina fönster

I fredags tog jag och Madde bilen till Plantagen för att kolla på krukväxter. Ja, krukväxter, hur många vuxenpoäng är inte det? Mer än hundra säkert! Jag hade i alla fall bestämt mig för att fylla mina fönster med lite liv och färg och såhär blev det:I det stora fönstret fick det stå rosa våreld och vita ranunkler. Tillsammans med min ständigt växande samling av turkost glas.

På en byrå fick ranunkel nummer två stå vid sidan av en skiss min farfar gjort (jag hann aldrig träffa honom men jag gillar den här tavlan väldigt mycket ändå, det är fint med personliga saker med en historia tycker jag).


Och i köket fick en liten mjuk och grön växt vid namn Hemtrevnad husera tillsammans med min turkosa klockradio och ett fruktfat.

Nu känns det helt plötsligt mycket vårigare här inne och jag blundar för termometern som visar på tjugo minusgrader. Det enda som gäller nu är att hålla alla växter vid liv och inte slarva med vattnandet! Hur svårt kan det vara?

Delta i diskussionen

13 kommentarer

 1. Vad fint du har fått i dina fönster. Ranunklerna var vackra. Kanske nå´t för mammas köksfönster också? Kram i kylan. Vi hade -24 i morse.

 2. Var har du fått klockradion ifrån? Loppisfynd eller nyproduktion? Häftig vilket som 🙂

 3. Väldigt många vuxenpoäng! Ranunkler är så himla fina, tror nästan att det är min favoritblomma 🙂

  Jag tänkte passa på att höra med dig om du skulle kunna hjälpa mig med en ny design till min blogg. Jag är inte så haj på det där men du är ju verkligen duktig! Jag flyttar till Paris i mitten av mars så jag känner att det skulle vara roligt med något nytt och Parisigt tills dess 🙂 Förutsatt att du har tid och lust alltså! 🙂

 4. jag älskar vita ranukler! nästan så jag vill åka bort till plantagen själv nu och handla 🙂 fint med allt turkost också, jag har också den lilla marimekkoskålen i turkost. så himla söt!

 5. åh så himla vackert och vårigt. jättefin blogg hittade den via niotillfem, hon har länkat dig. börjar följa din blogg nu :* himla fin video du hade gjort också som fanns där!:)

 6. Dorotea: Den kommer från Lagerhaus, men är köpt för några år sedan. Mycket fin!

  Linn: Jag tycker det är jättekul att pilla med designer och klura på nya idéer, men i och med att jag har så mycket i skolan just nu så har jag bestämt att jag inte gör några gratis bloggdesigner längre. Lite tråkigt men i och med att det krävs en del arbete och jag inte riktigt har tiden så måste jag prioritera så.

  Alla: Tack!

 7. Åh, den tavlan som farfar ritat är ju skissen till tavlan i akvarell som mina föräldrar har och som jag älskar!! (Farfar var "btw" världens bästa farfar, det är så synd att du, Vendela och Alfred aldrig fick träffa honom). Vad fint och vårigt du fick med alla blommor. Måste också ta mig till plantagen och införskaffa lite växtligheter snart. Har även planer på att plantera alla frukt- och grönsaksfröer jag samlat på mig under vintern. Kram

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *