Broccoli


Idag åt jag något jag aldrig lagat förut; broccolisoppa. Och till det hade jag avokadomackor med fetaost och körsbärstomater. Så gott, jag skulle kunna äta enbart soppa i en hel vecka! Tänk: gulaschsoppa, fisksoppa, potatis- och purjolökssoppa, köttfärssoppa, thaisoppa, broccolisoppa… Med pannkakor, knäckemackor eller nybakat bröd till. Kanske får ta och testa det!

Ni efterlyste recept och här kommer det!

Ingredienser (till 2 portioner)
250 g frysta broccolibuketter
1/2 gul lök
lite smör att steka i
3 dl vatten
1 grönsaksbuljontärning
2 dl cremé fraiche
3/4 dl riven ost
persilja
salt och peppar

Gör såhär:
Skala och hacka löken. Fräs den i smör i en kastrull. Tillsätt vatten och grönsaksbuljong. Låt koka upp. Lägg i den frysta broccolin och låt den koka ca 5 min. Mixa broccolin och tillsätt cremé fraiche. Låt soppan koka upp.  Ha i riven ost. Krydda med salt och peppar och lite persilja. Klart!

Jag utgick från det här receptet men ändrade lite eftersom jag inte hade någon simply cheese-sås hemma. Sen är det fritt fram att krydda lite som man vill också, bara att testa sig fram och smaka. Lycka till!

Delta i diskussionen

10 kommentarer

 1. Jag har aldrig ätit broccolisoppa men jag gillar både soppa och broccoli så det säkert en himla god kombination 🙂 Jag säger som caroline ovan, kan du inte lägga ut receptet? 🙂

 2. Belinda: Oh, tack! Du kanske gillar det här ändå, man kan ju alltid testa… 🙂

  Anna: Mums! Laga vettja, tar bara 10 minuter!

  Caroline: Nu är receptet uppe, alltid kul med nya saker att laga!

  Jorunn: Då kommer du säkert gilla det här! Nu finns receptet här!

 3. hej igen! idag bestämde jag mig för att testa den här soppan och jag blev mycket överraskad. den var jättegod! synd bara att jag blev mått så fort, och det blev massor över, receptet var ju för två pesoner.

  men i alla fall, tack för att du la upp receptet, soppan blev som sagt väldigt god.

 4. Mumsiga recept!:P
  Nu kommer min mamma att bli impad!
  Din blogg är fantasktisk!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *