Fotorensning


Just nu sitter jag och pysslar med ett litet jullovsprojekt, nämligen rensa bilder på datorn. Det här året tänkte jag att jag skulle bli duktig på att ta hand om alla mina bilder, bara spara de som är bra, framkalla och sätta in i album och sånt. Men först har jag 23 000 bilder att gå igenom vilket tar sin lilla tid har jag märkt. Någon som har bra tips på hur man ska gå tillväga?

Delta i diskussionen

8 kommentarer

 1. Nej 😛 Men om du kommer på något skriv gärna det i boggen så jag också kan få lite tips… jag har en extern hårddisk fullproppad med bilder sedan 2004 :S

 2. Låt utforskaren sortera dem efter datum de är tagna. Lägg dem i mappar efter datum och år och kanske till och med tillfälle, och ta sedan en mapp i taget. Det är skönt att kunna ta lite i taget och att se snabba resultat. Och säkerhetskopiera! Det är ju förödande att bli av med foton. Sen tyckte jag kaffe var en bra idé också!;)

 3. Mary: Låter som en bra idé! Annars är det nog bara tålamod som du säger.

  Anonym: Jag ska göra det om jag kommer på något bra sätt!

  Maja: Jag har redan de sorterade efter händelser så jag tänkte ta en i taget. Och så ska jag kopiera allt till min externa hårddisk sen, för min skräck är att de ska försvinna!

  Bengt: Njae, det känns mer som ett program som är bra när man vill göra mer redigering på bilderna, vilket inte känns lämpligt nu när man ha 23 000. Jag har de sorterade i iPhoto, annars brukar jag använda Bridge.

  Rebecka: Ja, jag har de indelade i händelser så jag tar en i taget och bockar av. Det är befriande men tidskrävande! Ska bli skönt sen när det är gjort!

  Emma: Ja, jag har också en extern hårddisk som jag säkerhetskopierar till, men rensning kan nog vara bra också.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *